kamešnica

Automatska puška lovcu pala na pod i prostrijelila mu noge

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
spašavanje lovca (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
spašavanje lovca (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
spašavanje lovca (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
spašavanje lovca (1)
15.01.2012.
u 13:25
Zbog jakog vjetra akcija spašavanja trajala je dulje od predviđenog. V. Prozmić nas je izvijestio kako ga je liječnik zbrinuo.
Pogledaj originalni članak

Iz HGSS-a javljaju da je u tijeku spašavanje 68-godišnjeg lovca koji je prostrijeljen u nedjelju tijekom lova na Kamešnici, kod Voštana. Do njega su pokušali doći spasitelji HGSS-a helikopterom, međutim, zbog jakoga vjetra nisu uspjeli lebdeći obaviti evakuaciju.

- Helikopter smo zaustavili niže na Kamešnici, gdje se moglo i trenutno spasitelji idu po njega pješice. Među njima je i naš dr. Žuljan koji će mu pružiti hitnu pomoć na licu mjesta. Zatim ćemo čovjeka prenijeti do helikoptera kojim ćemo ga prebaciti do splitske Bolnice - rekao nam je Vinko Prizmić, predsjednik HGSS-a oko 13.30 minuta.

Prema prvim saznanjima, prostrijeljeni čovjek obilato krvari.

Spasilačka ekipa stigla je do unesrećenog lovca i oko 14 sati i 45 minuta. V. Prozmić nas je izvjestio kako ga je liječnik zbrinuo.

- Trenutno ga oni nose do nekoliko kilometara udaljenog helikoptera. Istodobno, podignuli smo još jednu ekipu, oko 20 članova HGSS-a iz Splita i Sinja. Mi sada krećemo prema njima da im pomognemo - rekao je Prizmić.

Nešto prije 16 sati unesrećeni lovac ukrcan je u helikoter, kazao je Prizmić. Utvrđeno je da je 68-godišnjak u vrlo lošem stanju, izgubio je mnogo krvi no prognoze su optimistične. Trenutačno je pri svijesti.

Doznajemo da lovac ima prostrijelne rane na objema nogama.

Kraj njega je pronađena automatska puška za koju je rekao da je pala na pod i opalila.

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 73

CH
chemica
14:14 15.01.2012.

Opet... Baš me zanima, kakvo će ovaj put biti \"obrazloženje\". Lovački pas je \"slučajno\" pritisnuo obarač, budala je nosila na ramenu napunjenu pušku pa je \"slučajno\" grunula kada se spotaknuo o vlastitu nogu ili je pak jedan od \"lovaca\" zamijenio kolegu s divokozom. Kada to tako postaviš, lovci ga ispadaju maloumniji od turista koji se svako malo izgube po planini pa moramo plaćati njihovo spašavanje.

BO
bobija
14:22 15.01.2012.

chemica,kad bi pogledao (na žalost ,ne vidiš)oko sebe onda bi spoznao da \"maloumnih\" ima daleko više u tvom okruženju bez da upireš prstom u drugoga

Avatar Ledeni
Ledeni
15:47 15.01.2012.

Samo mu poslije naplatiti spašavanje.