NE BOJE SE ZARAZE

Austrijski par na godišnjem odmoru u Hrvatskoj: 'Rezultate testa na koronavirus čekat ćemo na plaži'

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
Austrijski par na godišnjem odmoru u Hrvatskoj: 'Rezultate testa na koronavirus čekat ćemo na plaži'
22.09.2020.
u 10:22
– Austrija je prva počela ograničavati putovanja, ali to nije u redu i mislim da nam time ispiru mozak. Države nemaju pravo braniti putovanja. Kakva je to Europska unija ako među zemljama nema tranzicije? Volio bih da Hrvatska učini više za svoje goste i da se usprotivi zabranama, da apelirate da se to ne rade – smatra Austrijanac
Pogledaj originalni članak

Dok cijeli svijet strahuje od novog vala pandemije koronavirusa, austrijski bračni par Adelhaide (58) i Gunter (70) odmara se na plaži u Petrčanima pokraj Zadra i čeka rezultate svojeg testa na koronavirus. Iako je sezona gotova za većinu ljudi, postsezona omiljena je za supružnike Fuchner čak i u ovim novim okolnostima. 

– Mi već pet godina uzastopce dolazimo u Petrčane. Svaki put nas je poslužilo lijepo vrijeme, izuzev lanjskog srpnja kad se na Petrčane i okolicu sručila stravična oluja koja je čupala stabla. Ali to je trajalo samo jedan dan. Samo jednom smo htjeli prekinuti ljetovanje jer je susjed gradio kuću pa je lupalo na sve strane, ali smo otišli u Kraljevske vinograde odakle se Petrčane vidi kao na dlanu i nakon toga nismo imali srca otići, radije smo trpjeli buku – kaže Gunter Fuchner za 24sata. 

VIDEO: Capak najavio nove kriterije za testiranje na koronavirus, ali i za izolaciju.

Ne boje se koronavirusa

Bračni par Fuchner tradicionalno u Hrvatsku dolazi u postsezoni, a u Italiju idu u predsezoni. Naime, nisu ljubitelji gužve. Ne boje se koronavirusa, ali ipak se drže distance. 

– Nikad ne znaš tko je prijenosnik i jednostavno se moramo čuvati, a time čuvamo i druge ljude. Rekli su nam da  ćemo morati ili u karantenu po povratku ili napraviti test pa smo odlučili testirati se dva dana prije polaska. Tako ćemo rezultate čekati na plaži u Hrvatskoj, što nije loše. Svijet se promijenio pojavom pandemije i nadam se da nećemo dugo morati trpjeti te restrikcije. Ove godine mislili smo se zaletjeti do Dubrovnika dva-tri dana, ali je zbog korone to otpalo. Hoće li biti moguće dogodine, još se ne zna, ali tome se nadamo. Volimo putovati i zabrane nam se nimalo ne sviđaju. Austrija je prva počela ograničavati putovanja, ali to nije u redu i mislim da nam time ispiru mozak. Države nemaju pravo braniti putovanja. Kakva je to Europska unija ako među zemljama nema tranzicije? Volio bih da Hrvatska učini više za svoje goste i da se usprotivi zabranama, da apelirate da to ne rade. Neka svatko misli na sebe i svoje zdravlje i time štiti druge, ali samo tako prihvaćati  zabrane, to mi nije drago – zaključuje Gunter te dodaje da ni testiranje ljudi, po njegovu mišljenju, nije u redu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

DU
Deleted user
11:09 22.09.2020.

Mora da dobivaju snitu parizera za ovakve izjave??