australija se priključila

'Kult smrti' koji je objavio rat svijetu mora biti zaustavljen!

Foto: Reuters/PIXSELL
Australska vojska
Foto: Reuters/PIXSELL
Tony Abbott
03.10.2014.
u 07:28
Australija je odobrila zračne napade na ciljeve Islamske države u Iraku
Pogledaj originalni članak

Australska vlada odobrila je uključivanje borbenih zrakoplova u akciju protiv ciljeva Islamske države u Iraku, javlja BBC.

Australski premijer Tony Abbott Islamsku državu nazvao je "kultom smrti" koji je "objavio rat svijetu" i mora biti zaustavljen. Kazao je da odobravanje vojne sile "nije odluka koju je vlada olako shvatila", ali da Irak "ne bi trebao biti sam" u borbi protiv militanata, javlja BBC.

Prema njegovim riječima, Australija zasada ne planira svoj angažman proširiti na teritorij Sirije niti slati kopnene snage.

Podsjetimo, SAD i 5 arapskih zemalja koje su s njim u koaliciji u protekla dva tjedna bombardirali su mete ISIL-a u Iraku i Siriji, dok su europske zemlje napadale samo mete u Iraku. Jučer je i turski parlament izglasao da Turska može intervenirati u Siriji i Iraku u borbi protiv Islamske države tako da je odluka o slanju trupa sada prepuštena turskom predsjedniku Tayyipu Erdoganu.

>> Turska može u rat protiv džihadista u Siriji i Iraku

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

MM
mojski.moja
13:18 03.10.2014.

sloboda iraku, ostali vani inace ne volim one koji oduzimaju ljudima prava samo zato sto su naoruzani bolje

SV
sven222
11:37 03.10.2014.

interesantno je da svi u ovoj koaliciji od amera ,engleza,australaca,francuza uvijek ratuju na tuđem teritoriju i kao brane svoju sigurnost a onda kad odu ostane pustoš i mrtva djeca i žene ( jer to su najveće opasnosti za njihovu sigurnost )...iza njih ostaje nered i sto puta gora situacija...to je njihova demokracija...

Avatar viki_nuland
viki_nuland
15:32 03.10.2014.

Saudijska Arabija koja je samo ove godine odrubila preko pedeset glava u tradicionalnom postupku dekapitiranja na javnim trgovima (koje se odigrava vec decenijama) je u tzv. koaliciji koja se navodno bori protiv ISIS-a jer ovi odrubljuju glave. Da, to je toliko logicno. Vjerojatno im smeta konkurencija.