RAT U SIRIJI

Assad tenkovima napao grad Deru, ishodište sirijske pobune

Assad tenkovima napao grad Deru, ishodište sirijske pobune
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Zorana Bajt
25.04.2011.
u 21:46
Najmanje 25 osoba je ubijeno - američki predsjednik Barack Obama najavljuje sankcije
Pogledaj originalni članak

 Najmanje 25 osoba danas je ubijeno u Deri, na jugu Sirije, kada je više od 3000 pripadnika snaga sigurnosti u tenkovima upalo u grad.

– Ima mrtvih i ranjenih. Ne možemo potvrditi broj mrtvih jer trupla su na sve strane i ne mogu se ukloniti. Snajperisti su raspoređeni po zgradama, a tenkovi su zauzeli položaje po gradu – izjavio je za AFP jedan aktivist za ljudska prava iz Dere.

Snage sigurnosti napale su civile i u Doumi i Al Maudamaji blizu Damaska. Sirija je danas zatvorila granicu prema Jordanu kako bi spriječila bijeg prosvjednika iz zemlje, navodi Reuters. Prosvjednici su optužili sirijskog predsjednika Bashara al-Assada da je pokrenuo “osvetnički rat” protiv neistomišljenika.

Prosvjedi traju od 15. ožujka kada su građani tražili ukidanje izvanrednog stanja koje je na snazi 48 godina i demokratske reforme. Izvanredno stanje u međuvremenu je ukinuto. Proteklog vikenda u Siriji je ubijeno najmanje 120 osoba. Dva člana sirijskog parlamenta najavila su ostavke u znak prosvjeda protiv ubojstava civila.

Sirijska vlada reagirala je i na kritike koje joj je uputio američki predsjednik Barack Obama. On je osudio “zgražavajuću uporabu nasilja” i optužio sirijskog predsjednika Assada da u brutalnom udaru na prosvjednike traži podršku Irana. Sirijski vladin dužnosnik ustvrdio da se Obamina izjava ne temelji na “objektivnom” pogledu na zbivanja u Siriji. Nakon jučerašnjeg krvoprolića u Deri Obamina je administracija najavila uvođenje sankcija protiv Sirije. UN je zatražio hitnu istragu o ubojstvima civila.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

OB
-obrisani-
23:57 25.04.2011.

Kako je lijepo vidjeti da je Muhamed a.a. preio mudrost i dobrotu oca na sina, samo 25 mrtvih, pa to mala Almira sama do petka izrodi i amortizira, bez 20 tisuća nije dobro, Rahmetli Hafez bi sve pobio, kakv bahadir, Islami Kilici, pravi muškarac, bezkompromisan junak koji nije žalio živote svojih podanika da bi mu bilo bolje, ma suza Prorokova, sada mu na Ahiretu 72 hurje peru noge i piju vodu

OB
-obrisani-
02:07 26.04.2011.

.........\' Najmanje 25 osoba danas je ubijeno u Deri\"..................

KR
krilnik2
22:48 25.04.2011.

A gdje je O\'bama kad cionisticki Izrael tenkovima napadne ishodiste palestinske pobune u Gazi?