Rujanski zahtjev

Arapska liga najavila palestinsko članstvo u Ujedinjenim narodima

Foto: AFP
Arapska liga najavila palestinsko članstvo u Ujedinjenim narodima
06.07.2011.
u 10:33
Za pregovore s Palestinom važan je i sastanak Rusije, SAD-a, EU i UN-a čiji je glavni cilj oživiti mirovne pregovore Izraelaca i Palestinaca
Pogledaj originalni članak

Arapska liga najavila je kako će u rujnu na Glavnoj skupštini UN-a zatražiti članstvo palestinske države u pojasu Gaze i Zapadne obale s Istočnim Jeruzalemom kao glavnim gradom, donosi Telegraph.

Inače, otvorena rasprava o Bliskom istoku zakazana je za 26. srpnja, a čini se kako će upravo to biti dobra prilika da se istraže različite opcije za Palestinu, smatra Peter Witting, predsjednik UN-ova Vijeća sigurnosti. Smatra kako je za pregovore s Palestinom vrlo važan i skorašnji sastanak Kvarteta Bliskog istoka koji bi se u sastavu Rusija, SAD, EU i UN trebao održati 11. srpnja u Washingtonu. Glavni je cilj sastanka oživiti mirovne pregovore između Izraelaca i Palestinaca.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 50

RE
@rea
12:20 06.07.2011.

Koja Arapska liga ? Jel ona ista čije zemlje članice niti 3. generaciji tzv. Palestinaca ne daju državljanstvo?

ST
Stockholm
12:26 06.07.2011.

(2) To je bio od samog pocetka i motto arapskih zemalja! Oni su znali, da ce veliki natalitet Arapa biti sve teze opterecenje za Izrael. Arapska liga je vec u 50-tim godinama prosloga stoljeca odlucila, da \"Palestinci\" ne mogu postati drzavljani bilo koje arapske zemlje. To je vjerovatno jedina odluka Arapske Lige, koje su se Arapi odvazda slozno drzali!!! Arapi nama usiljuju nekakav “palestinski” identitet, dok smo mi zapravo samo Arapi i nista drugo! Kao rezultat ove politike mala Gaza je postala bomba s 1. 6 miljuna stanovnika. Sad, kad vlast u Gazi ima od za arapske zemlje opasnog Irana placeni Hamas, uplasene arapske zemlje imaju jos vise uzroka, da nama onemogucuju izaci iz Gaze i postati nesto vise od zarobljenika lose i neuspjesne arapske politike.”

Avatar jele
jele
11:15 06.07.2011.

Palestina u rujnu stječe državnost.