APPLE PARK

Apple u travnju otvara novi kampus od 5 milijardi dolara - preselit će 12.000 radnika

Foto: screenshot Apple
Apple Park
Foto: Apple
Apple Park
Foto: Apple
Apple Park
Foto: Apple
Apple Park
23.02.2017.
u 09:05
Staklena dvorana s više od tisuću sjedala bit će nazvana po Steveu Jobsu
Pogledaj originalni članak

Apple je jučer objavio da će njihov novi kampus, nazvan Apple Park, biti otvoren za zaposlenika u travnju. Očekuje se da će proces preseljenja više od 12.000 ljudi trajati duže od šest mjeseci, a izgradnja centra u zaljevu Santa Clara nastavit će se tijekom ljeta. Prema pisanju američkih medija, cijena kampusa iznosi 5 milijardi dolara.

Centar je zamislio još pokojni šef Applea Steve Jobs, kojemu bi u petak bio 62. rođendan. Upravo po Jobsu bit će nazvana staklena dvorana s više od tisuću sjedala koja se nalazi na vrhu brežuljka u sklopu centra. Najvažniji dio Apple Parka, koji se proteže na 464 četvornih kilometara bit će pak prstenasta glavna zgrada "odjevena" u velike zaobljene staklene panele, za koje u Appleu kažu da su među najvećima na svijetu. Naglasak je na energetskoj učinkovitosti pa je zgrada projektirana tako da devet mjeseci u godini neće trebati ni grijanje ni hlađenje.

 

- Radni prostori i parkovi projektirani su kako bi inspirirali naš tim te bili dobri za okoliš. Postigli smo jednu od energetski najučinkovitijih zgrada na svijetu, a kampus će u potpunosti biti pokretan obnovljivom energijom - rekao je CEO Applea Tim Cook.

Apple Park imat će i centar za posjetitelje s trgovinom i kafićem, veliku teretanu za zaposlenike, staze za hodanje i trčanje...

>> Pogledajte kako je prije 10 godina Jobs predstavio uređaj koji je promijenio način na koji se koristimo mobitelima

>> Apple nakon dugo vremena nadmašio Samsung: Veliki skok prodaje iPhonea, prihodi porasli više od očekivanog

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar nekakav
nekakav
13:20 23.02.2017.

a ja mislio opet neki studentski kampus, koji se planira financirati eu fondovima! no, nego, nek, taj objekt... iskonska filozofija jobsa, škrtost prije svega. znamo da okrugla kuća ima 12% manju površinu zidova, i da već radi toga u startu ima manje potrebe za grijanjem/hlađenjem. pa i afrikanci vole okrugle kuće, albanci isto, sve ekološki osviješteni... a čujte, treba zaposlenicima dati novi impuls. najbolje u novim sobicama sa čučavcima. još da se zgrada okreće, tako da svaki stanar svaka 3 sata može vidjeti neki drugi prizor... a ne kolegu sa naočalama kako prišteve cijedi...

DI
Diesel
09:37 23.02.2017.

Predivno, bas mi je super. Volim ovakve lijepe i uspjesne price.