JOSIPOVO U KARLOVCU

Apostolski nuncij predvodio misu na dan zaštitnika grada i domovine

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
Apostolski nuncij predvodio misu na dan zaštitnika grada i domovine
19.03.2010.
u 14:18
Svečano je bilo i diljem Karlovačke županije - u Josipdolu, Bariloviću, Cetingradu...
Pogledaj originalni članak

Na blagdan svetog Josipa, sveca zaštitnika domovine i grada Karlovca, svečanu svetu misu u Nacionalnom svetištu sv. Josipa na Dubovcu predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Mario Roberto Cassari.

 Ponizan učitelj

 – Sveti Josip je pravedan, siromašan, ali radin i dobrostiv svetac kojeg je Bog izabrao da zaštiti prve korake Crkve. Josip je bio ponizan učitelj, svetac poput oca, brata, u njega se brzo stječe povjerenje. Stoga je upravo sveti Josip primjer kako bismo trebali svoj život uskladiti s Bogom i drugim ljudima; treba nam više vremena za služenje Bogu, ali moramo i poštivati prava drugih, pomagati slabima, siromašnima, a posebno ljudima koji su bez posla i ne znaju kako preživjeti – poručio je apostolski nuncij mons. Mario Roberto Cassari.

U misnom su slavlju, uz apostolskog nuncija, sudjelovali i svećenici svih karlovačkih župa. Crkva svetog Josipa bila je prepuna vjernika, ali i hodočasnika iz drugih dijelova Hrvatske, a misnom su slavlju prisustvovali i župan Ivan Vučić, te gradonačelnik Damir Jelić sa zamjenicima Marinom Kolaković i Dubravkom Delićem, te predsjednici Skupštine i Vijeća Josip Zaborski i Željko Goršić.

Diljem županije

Osim u Karlovcu, blagdan svetog Josipa proslavili su i mještani općine Cetingrad, gdje je održan tradicionalni godišnji sajam stoke, koji je okupio i stanovnike okolnih općina. Osim sajma, u središtu općine priređeno je i druženje uz nastup folklornih ansambala i zabavne priredbe u kojima su, uz domaćine, sudjelovali i gosti iz drugih županija i susjedne BiH. Središnja svečanost služena je u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u središtu mjesta. U ime Karlovačke županije svečanosti je nazočio zamjenik župana Josip Šafar.

Josipovo je proslavljeno i u Josipdolu. U župnoj je crkvi svetu misu predvodio crikvenički župnik Anto Aračić. Ivan Banjavčić, zamjenik župana, bio je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Barilovića u povodu obilježavanja Dana općine, koji je održan u ‘Kući prijateljstva’ u Leskovcu Barilovićkom. Služena je i sveta misa u crkvi svetog Josipa u Leskovcu Barilovićkom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.