apel

Apel ozlijeđenih novinara u Siriji: Pustite nas preko granice!

Apel ozlijeđenih novinara u Siriji: Pustite nas preko granice!
23.02.2012.
u 22:50
Francuska novinarka Edith Bouvier u video zapisu govori kako treba hitnu operaciju budući da ima višestruke prijelome noge
Pogledaj originalni članak

Dvoje britanskih, odnosno francuskih novinara, koji su ranjeni u napadu kada je ubijena Marie Colvin, objavili su na YouTubeu snimku u kojoj traže evakuaciju iz sirijskog grada Holmsa kojeg bombardiraju vladine vojne snage, donosi britanski The Telegraph.

Troje novinara ostalo je, naime, zarobljeno u predgrađu grada koje drže pobunjenici, a u kojem se već 20 dana neprestano ratuje. Novinarka Sunday Timesa Marie Colvin poginula je u jučerašnjem napadu, a njih dvoje je ozlijeđeno.

Francuska novinarka Edith Bouvier u video zapisu govori kako treba hitnu operaciju budući da ima višestruke prijelome noge. Pozvala je na privremeni prekid vatre kako bi ona i njezini kolege mogli preći granicu s Libanonom.

– Noga mi je slomljena, imam prijelom bedrene kosti. Trebam biti operirana što je prije moguće – govori u snimci novinarka koja leži na kauču u bolničkom centru u Holmsu.

– Ovdje se liječnici odnose prema nama vrlo dobro, najbolje što mogu, no ne mogu me operirati tako da što prije trebam medicinsku pomoć. Prekinite vatru kako bi me mogli smjestiti u kola hitne pomoći ili barem automobil koji me može odvesti do Libanona na liječenje – moli u snimci Edith Bouvier.

Paul Conroy, britanski kolega poginule Marie Colvin i fotograf Sunday Timesa, u drugoj poruci također moli za pomoć. Govori kako ima tri rane na nozi. Ipak, on je u boljem stanju nego njegova francuska novinarka.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

OB
-obrisani-
23:36 23.02.2012.

Ušli su ilegalno,a sad su u obruču !! Bit će interesantno kad ih uhvate i snime na državnoj televiziji.Sigurno su računali da će biti sigurni kao i u Libiji,ali su se gadno zeznuli !

OB
-obrisani-
23:44 23.02.2012.

Svi ti novinari su trenirani špijuni.Lažu i manipuliraju sa lažnim izvještajima. Uživaju dok im je shupak na sigurnom,a kad zagusti....

Avatar Alfons_x
Alfons_x
23:35 23.02.2012.

jordanski medij AlBawaba prenosi kako se čak 10,000 pobunjenika iz Libije, koji su sudjelovali u građanskom ratu, trenutačno nalazi na posebnoj izoliranoj lokaciji na prostoru Jordana od kuda će biti poslani u Siriju da se bore protiv sirijske vojske. U izvještaju također stoji kako Saudijska Arabija i Katar plaćaju po 1,000 dolara svakom anti-Gaddafi plaćeniku da se ode boriti protiv Bashar al-Assada u Siriju.....toliko o pobunjenom SIRIJSKOM NARODU..... Politički analitičar britanskog lista \"Politics First\", Dr. Marcus Papadopoulos rekao je za RT: \"SNC ima svrhu dostavljati zapadnim vladama i njihovim medijima informacije - lažne informacije, o predsjedniku Assadu i njegovoj vladi. Cilj zapada je smjena režima i to je ujedno i glavni cilj SNC-a. Njihove informacije bi trebalo uzimati s velikom dozom opreza\".