odluka

Ante Sanader: Rošin je izbačen jer je naštetio ugledu HDZ-a

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
Ante Sanader (1)
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
jerko rošin
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
sanader (1)
28.12.2011.
u 18:16
Prekršio je kodeks do kojega u stranci črvsto drže uz napomenu kako stavove treba iznositi unutar stranačkih tijela, a ne preko medija.
Pogledaj originalni članak

Jerko Rošin izbačen je iz Hrvatske demokratske zajednice.

– Evo, saznao sam upravo da me je navodno poslijepodne na svojoj sjednici županijski odbor HDZ-a splitsko-dalmatinske županije izbacio iz stranke. Nitko mi ništa službeno nije kazao, zvali su me novinari. Navodno sam izbačen zbog svojih medijskih nastupa, posebno im je zasmetao moj intervju u Nacionalu – kazao nam je Jerko Rošin, poznati splitski arhitekt i prijatelj bivšeg premijera Ive Sanadera.

Dodaje i kako je čuo da je izbačen i zbog nečeg što je izjavio u Slobodnoj Dalmaciji.

– Ne pamtim da sam išta rekao što bi bilo naopako ili na štetu stranke. Samo sam se potužio na izborne rezultate HDZ-a, na loš rad u stranci i rekao kako je činjenica da svi trebaju preuzeti odgovornost. Čak su mi brojni članovi predsjedništva HDZ-a čestitali na tom intervjuu –  tvrdi Rošin.

Komentirajući izbacivanje iz HDZ-a, poručuje: – To je dobro, tko me neće taj me i ne zaslužuje.

Rošin kaže da mu je unuk upravo rekao na telefon: "Sad te dida još više volim".

Dodao je da ga više ne interesira sudjelovanje u političkom radu.

– Sačuvaj me Bože natjecati se više za bilo što kaže Rošin još jednom naglašavajući da je dobro ovo što se dogodilo te da u životu stvari treba uzimati onako kako dođu, ali s najbolje strane.

Jerko Rošin izbačen je iz stranke zbog medijskih istupa koji su štetili ugledu stranke, kazao je za Večernji list Ante Sanader, povjerenik HDZ-a za splitsko-dalmatinsku županiju  i tamošnji župan.

Dodaje kako J. Rošin prekršio stranački kodeks, a u HDZ-u se čvrsto drže toga kako stavove treba iznositi unutar stranačkih tijela, a ne preko medija.

Valja svakako podsjetiti da je prije nekoliko mjeseci s gotovo istim obrazloženjem iz HDZ-a izbačen Ante Dolić, bivši solinski gradonačelnik i nekadašnji prvi čovjek dalmatinskog HDZ-a.

Dolić je također iz stranke izbačen zbog jednog teksta u splitskom dnevniku Slobodna Dalmacija u kojem je kritizirao vodstvo i njihove poteze. Dolić je bio jedan od prvoboraca HDZ-a.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 121

DU
Deleted user
18:51 28.12.2011.

28.12.2011. u 18:41h 170619890000 je napisao/la: ---------------- Pa koji su to \"svi ti\"?? Daj imenuj barem 10 takvih (ako imaš muda).....

NO
Novinar
22:18 28.12.2011.

J. Rošin je je intelektualac koji je bio u Hdz-u iz političkih uvjerenja. Hdz se polako raspada to je očito.

BU
buhaboško
09:04 29.12.2011.

drugovi moji, vi ste već odavno izgubili ugled. tamo negdje sredinom 90-tih. al zato imate obraz k\'o džon.