Milošević: Očekujemo ostavku Karamarka

Karamarko najavio press konferenciju, Plenković kandidaturu za šefa HDZ-a. Stier: Može pobijediti na izborima u rujnu

Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL
Karamarko Plenković
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
Andrej Plenković
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Andrej Plenković
20.06.2016.
u 22:56
Glasnogovornik Hrvatske demokratske zajednice Ivan Jabuka večeras je priopćio da će predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko sutra u 10 sati održati konferenciju za medije
Pogledaj originalni članak

Andrej Plenković, HDZ-ov eurozastupnik, najavio je večeras kandidaturu za predsjednika stranke.

– U ovim novim okolnostima, kada je raspušten Sabor, kada nije uspjelo preslagivanje, smatram da u nove izbore trebamo ići osvježeni i u kontekstu ovakve situacije spreman sam preuzeti odgovornost i, ako izbori budu raspisani, kandidirati se za predsjednika – rekao je Plenković u Dnevniku HTV-a, dodajući da se prije nije htio kandidirati zbog stabilnosti u stranci.

Plenković je rekao da nema informacija zašto je sjednica Predsjedništva HDZ-a danas odgođena. Poručio je da je preslagivanje propalo zbog pogrešnih procjena te da HDZ-ovci zajedno moraju pokušati vratiti povjerenje građana.

– Trebamo se okrenuti gospodarstvu, rastu, zapošljavanju, mladima, a manje se baviti prošlošću – rekao je Plenković. Naglasio je da HDZ mora biti dio političkog mainstreama i stranka desnog centra. – Smatram da stranka ima mogućnost profilirati se, ići dalje, odgovoriti izazovima – rekao je Plenković. Na pitanje koga vidi u užem krugu suradnika, odgovorio je da ovo nije vrijeme za promjene u stranci.

Podržao ga Stier

Nakon što je u Dnevniku HRT-a HDZ-ov europarlamentarac Andrej Plenković objavio da će se kandidirati za predsjednika HDZ-a, njegov kolega iz Europskog parlamenta Davor Ivo Stier dao mu je potporu.  

– Podržavam Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a i s njim ću raditi na razvoju HDZ-a u smjeru moderne demokršćanske stranke. HDZ treba lidera kojemu hrvatski građani mogu vjerovati te koga će u rujnu izabrati za premijera. Zato podržavam Andreja za predsjednika HDZ-a - kazao je Večernjem listu Davor Ivo Stier.

Davor Ivo Stier večeras je u Dnevniku 3 HTV-a rekao je da ne zna tko će se još kandidirati za predsjednika HDZ-a. Rekao je da je spreman raditi s Andrejem Plenkovićem na razvoju HDZ-a kao moderne demokršćanske stranke. Stier je rekao da je Plenković čovjek kojem građani mogu vjerovati i izabrati ga za premijera.

- Mislim da može unijeti vedrinu i nadu, ne samo u HDZ, već i u Hrvatsku - rekao je Stier.

- Apsolutno sam uvjeren da će pobijediti ne samo na unutarstranačkim izborima, već i na izborima u rujnu - poručio je Stier. Smatra da ovaj proces neće podijeliti stranku, već završiti time da će HDZ postati stranka okupljanja.

Očekujemo ostavku Karamarka

Glasnogovornik Hrvatske demokratske zajednice Ivan Jabuka večeras je priopćio da će predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko sutra u 10 sati održati konferenciju za medije. Karamarko će svoju konferenciju za medije održati prije Predsjedništva stranke koje je zakazano za 11 sati. 

– Ne znam što će učiniti Karamarko. Nisam od onih koji javno pozivaju na ostavke, ali u stranci je dominantan stav da očekujemo ostavku Karamarka. To sam mu osobno rekao u subotu – kazao je glavni tajnik HDZ-a Ivan Domagoj Milošević u Dnevniku Nove TV. Odbacio je tvrdnju da je okrenuo leđa Karamarku, a na pitanje hoće li se ići na njegovo rušenje ako ne da ostavku, Milošević je odgovorio da se HDZ sutra mora početi spremati za izbore. 

– Vjerujemo da će izbori biti u prvoj polovici rujna. HDZ će, poučen lekcijom od prošle godine, ovaj puta, ja sam siguran, pokazati najbolji tim, najbolji program i ići ćemo po pobjedu – rekao je Milošević. Osvrnuo se i na Andreja Plenkovića kao mogućeg Karamarkova nasljednika.

– Plenković sigurno jest među nekoliko odličnih kandidata, jer ne biramo samo novog predsjednika neko protumandatara Zoranu Milanoviću – rekao je Milošević, poručujući usto da sam nema predsjedničkih ambicija.

>> Plenković: Stranački i državni interesi su najvažniji 

>> Večer uoči rušenja Vlade Butković je molio Karamarka da odgodi opoziv Oreškovića za sedam dana

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 431

DU
Deleted user
19:27 20.06.2016.

treba nam takvih pametnih ljudi na cijeloj politickoj sceni a ne samo u hdz-u....kad ce se stranke nadmetati tko ce vise napraviti za hrvatsku i njene gradjane, a ne za svoju guz.....icu, mozemo ocekivati bolju buducnost...ovakvo primitivno prepucavanje karamarka i milanovica je recept za propast hrvatske i uspjeh za negiranje krucijanih problema i punjenje djepova politixkim elitama...najvise hdz-a i sdp-a...a ni drugi nisu iskljuceni

Avatar Josip M
Josip M
19:28 20.06.2016.

U tome je plenković imao pravo kada je rekap.-Trebamo se konkretno okrenuti više gospodarstvu, rastu, zapošljavanju, mladima, a manje se baviti prošlošću .

DU
Deleted user
20:46 20.06.2016.

Ovo je strašno!!! Gdje je etika, moral, duša onih što su se do jučer zaklinjali u Karamarka, tapšali po ramenima, aplaudirali, klimali potvrdno glavama, ljubili mu ruke i skute, otvarali vrata od auta i prostirali mu crveni tepih pod noge? Ne mogu vjerovat da se sad odjednom, u isto vrijeme, koordinirano u HDZ -u pojavilo toliko lešinara. Što se to događa sa tako kolosalnim političkim čimbenikom kakav je bio HDZ? A prošlo je samo tri tjedna od plebiscitarnog izbora za predsjednika stranke. Strašno!!!