UPOZORILI NA TROŠKOVE

Analiza njemačkih ekonomista: 'Država u koronakrizi poduzetnicima isplaćuje previše novca'

Foto: Reuters/PIXSELL
Koronavirus u Njemačkoj
Foto: REUTERS
Koronavirus u Njemačkoj
Foto: REUTERS
Koronavirus u Njemačkoj
Foto: Reuters/PIXSELL
Koronavirus u Njemačkoj
Foto: Reuters/PIXSELL
Koronavirus u Njemačkoj
29.11.2020.
u 17:07
Nekoliko drugih ekonomskih instituta je već prije tražilo da se mali poduzetnici umjesto direktnim financijskim isplatama pomognu kroz porezne olakšice.
Pogledaj originalni članak

Njemačka za male poduzetnike na ime pomoći zbog mjera zatvaranja na kraju godine u okviru borbe protiv koronavirusa isplaćuje preko deset milijardi više nego što je potrebno, prema analizi Njemačkog gospodarskog instituta (IW) koju prenosi dnevnik „Welt am Sonntag“ u nedjelju.

Njemački gospodarski institut izračunao je, pozivajući se na podatke Središnje banke Njemačke, da mali poduzetnici koji primaju pomoć zbog mjera zatvaranja u studenom i prosincu, pri čemu se uglavnom radi o ugostiteljima, u mnogim slučajevima zarade više novca nego da im je dozvoljen rad.

„Kod pogođenih sektora je više od polovine troškova varijabilno što znači da tih troškova nema kada je objekt zatvoren. Unatoč tomu država isplaćuje 75 posto prometa ostvarenog u istim mjesecima prošle godine“, stoji u analizi IW-a a kako prenosi „Welt am Sonntag“.

IW zaključuje da je tako trećina od 30 milijardi eura predviđenih za pomoć malim poduzetnicima u studenom i prosincu nepotrebno isplaćena.

Nekoliko drugih ekonomskih instituta je već prije tražilo da se mali poduzetnici umjesto direktnim financijskim isplatama pomognu kroz porezne olakšice.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar JPlesi
JPlesi
03:24 30.11.2020.

ne možete vi očekivati od ovakvog stanje ništa niti nikakvu ekonomiju niti napredak...ovo je vidljivo iz aviona da je na pomolu propast čovjeka da bi čovjek zavladao svima oko sebe ...pa se ide strahom i terorima pod okriljem zakonskih ucjena...ako ti kažu da je dan crne boje onda po zakonu tako moraš i misliti jer će te opaliti kaznom ili zatvorom...a ti onda sam misli kaj hoćeš.. nastaviti živjeti pod njihovim prohtjevima ili ne...ljudi su si sami krivi za sve kaj danas imaju pa tako i stanje koje je došlo...SAMI SMO ODABRALI PA SADA I IMAMO...mnogi su mislili neće njih zahvatiti a na kraju sad sve je zahvatilo to ludilo jer vladar ne može biti na sto strana niti svatko već samo jedan jedini...a onda stepenicu po stepenicu kategoriju po kategoriju tko će biti kome tko ispod svakoga....