Porazni rezultat

Amerikanci su na karti trebali pronaći Ukrajinu! Jesu li uspjeli?

Foto: Monkey Cage
Amerikanci su na karti trebali pronaći Ukrajinu! Jesu li uspjeli?
08.04.2014.
u 10:52
Što su više griješili i pokazali da je Ukrajina dalje od stvarne lokacije – to su više željeli da SAD vojno intervenira
Pogledaj originalni članak

Istraživanje provedeno u SAD-u pokazalo je da samo jedan od šest Amerikanaca na karti zna točno locirati Ukrajinu.

Istraživanje je provedeno od 28. do 31. ožujka ove godine na 2066 ispitanika u SAD-u. Željeli su saznati što Amerikanci misle da bi njihova vlada trebala poduzeti u Ukrajini i ustanoviti znaju li Ukrajinu pronaći na karti. "Rezultati su pokazali da samo jedan od šest Amerikanaca zna pronaći Ukrajinu na karti, a taj se nedostatak znanja održava i na njihove preferencije: što su više griješili i pokazali da je Ukrajina dalje od stvarne lokacije – to su više željeli da SAD vojno intervenira", piše u blogu Washington Posta "Monkey Cage".

Kartu s lokacijama koje su Amerikanci odabirali možete vidjeti iznad teksta. Crvene točke pokazuju one koji su pogodili gdje je Ukrajina ili bili blizu, a plava one koji su potpuno promašili. Zanimljivo je da su neki Ukrajinu smjestili u SAD i Južnu Ameriku. Oko 16 posto kliknulo je na točnu lokaciju Ukrajine, a većina je mislila da se nalazi negdje u Europi ili Aziji. Mlađi ispitanici bili su točniji od starijih, a muškarci od žena. Zanimljivo je da čak 77 posto fakultetski obrazovanih ispitanika nije znalo gdje je Ukrajina.

No, najzanimljiviji zaključak istraživanja bio je taj da su za vojnu intervenciju američkih snaga u toj državi više bili oni koji su napravili veću pogrešku u lociranju Ukrajine s obzirom na  njezine stvarne granice.

>>Uhićeno 70 ljudi: Ukrajina pokrenula antiterorističku akciju!

>>I u Harkovu osnovali Narodnu republiku, policija se sukobila s prosvjednicima

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

SK
sladja_kava
11:01 08.04.2014.

a pitanje je trebalo biti:dali su ti ispitani tkz;amerikanci ikad vidjeli kartu svijeta hehe

NE
neki
11:11 08.04.2014.

Ne znaju oni naći ni SAD na karti, a kamoli Ukrajinu.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
11:11 08.04.2014.

...čak 77 posto fakultetski obrazovanih ispitanika nije znalo pogoditi Ukrajinu. _________________ Na mladima svijet ostaje, očito to američkom školstvu nije bintno,a bili bi zaštitinici svijeta...