Odnio ga tsunami

Američka obalna straža potopila "brod duhova" pokraj Aljaske

Foto: Reuters/Pixsell
Američka obalna straža potopila "brod duhova" pokraj Aljaske
06.04.2012.
u 07:33
Prvi su ga zamijetili kanadski ribari kada je plutao uz obale British Columbije
Pogledaj originalni članak

Američka obalna straža potopila je japanski "brod duhova" koji su morske struje odvele do obala Aljaske, prenose svjetski mediji.

Brod Ryou-Un Maru luta morem još od katastrofalnog potresa i tsunamija koji su u ožujku prošle godine pogodili Japan, a prvi su ga zamijetili kanadski ribari kada je plutao uz obale British Columbije. Ribarski brod Bernice C, koji ga je našao, izjavile su kanadske vlasti, bio je preslab da bi oteglio japanski brod do luke.

Prema pisanju Reutersa, brod koji pluta bez posade u američke teritorijalne vode uplovio je prije pet dana, a nakon što je njegov položaj označen iz zrakoplova, američka obalna straža poslala je patrolni brod Anacapa koji ga je potopio 25-milimetarskim topom.

Razmišljalo se i o spašavanju broda, no procijenjeno je da bi to bilo preskupo, a slanje posade na brod bilo je preopasno.

Ryou-Un Maru potopljen je oko 300 kilometara jugozapadno od mjesta Sitka.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

CO
covjek
09:09 06.04.2012.

Patrolni brod se zove Ancapa, a ne ovaj potopljeni.

TV
Tata Vijolata čudo jadno
09:23 06.04.2012.

Potopiti brod na moru (jer je jeftinije) jednako je bacanju smeća u šumu!

VI
Vito
09:01 06.04.2012.

Ovdje s uopće ne vidi potapanje... Uz to, ako je ime ispravno, Anacapa je bio američki ratni brod za potapanje podmornica u drugom svjetskom ratu te su ga 1946.g. pretvorili u trgovački... Starost mu je namjenila potapanje, a ne produženje života... Samo trebate upisati u tražilicu Anacapa shipi sve će te pročitati o njemu...