GRČKE REFORME

Tsipras uvodi veće poreze na velike plaće i dividende, povećava i PDV

Foto: Reuters/PIXSELL
Alexis Tsipras
Foto: Reuters/PIXSELL
Alexis Tsipras
Foto: Reuters/PIXSELL
Alexis Tsipras
Foto: Reuters/PIXSELL
Alexis Tsipras
11.05.2016.
u 00:05
Vrijeme je da se prekine začarani krug rezova i počnu razgovori o olakšanju tereta duga – poziva vjerovnike premijer Alexis Tsipras
Pogledaj originalni članak

Grčki premijer Alexis Tsipras ipak je skupio većinu u parlamentu koji je donio novi paket rezova u kojem je ključna porezna reforma. Grci će imati više poreze na veće dohotke i na dividendu, viši PDV (s 23 na 24 posto), niži prag za oslobođenje od poreza. Uvodi se i nacionalna mirovina od 384 eura mjesečno umjesto dosadašnjih socijalnih pomoći.

– Vrijeme je da se prekine začarani krug rezova i počnu razgovori o olakšanju tereta duga – rekao je Tsipras.

Prosvjedi zbog rezova ovaj put nisu bili tako brojni kao prije, bilo je oko 15 tisuća ljudi, a javni prijevoz je zbog štrajka tri dana stajao. U situaciji u kojoj mora uzimati novac od bolnica da bi isplatio plaće, Tsipras čeka odluku vjerovnika.

>> Grčki parlament izglasao mirovinsku reformu: Policija suzavcem odgovorila na molotovljeve koktele prosvjednika

>> Opći štrajk zbog novih poreza i reforme mirovina

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

ER
Erazmo
01:49 11.05.2016.

Ma ljudi,pročitajte bolje!Socijalna pomoć je 384 Eura(NACIONALNA MIROVINA)???Daju onima koji ne rade,a uzimaju više(ne previše)ljudima koji rade! Tsipras i njegovi i dalje prodaju maglu EU!

ZI
zimerman
01:22 11.05.2016.

To je jedino sto ljevicari I znaju ,dizati poreze ljudima koji se trude I rade .

Avatar comparator
comparator
08:08 11.05.2016.

Propao im je socijalizam ili nekakav hibridni sustav te vrste i sad žive od milostinje zapada. Ovo je dobar primjer svim zemljama koje se ne uzdaju u svoje znanje i svoju organizaciju privrede koja jedino garantira kakav -takav opstanak i razvoj . Svaki kredit odnosi dobit izvan granica države ,a grci su se zadužili za cijelu vječnost .