Aleksandar Vulin

'Ako nije istina da je Gotovina ustaša, ispričavam se, ali volio bih od njega čuti da kaže da nije'

Foto: screenshot Reuters/Pixsell
Aleksandar Vulin
03.04.2015.
u 12:41
Podsjetimo, Vulin je ministru Predragu Matiću poručio da se nikada neće izliječiti od ustaštva, a premijeru Zoranu Milanoviću da dođe u Beograd i tamo kaže što misli o Srbiji i Srbima.
Pogledaj originalni članak

Srbijanski ministar Aleksandar Vulin rekao je danas kako ostaje pri svemu što je posljednjih dana izjavio o odnosu Srbije i Hrvatske, a dodao je i da će se ispričati ako mu netko kaže da je pogriješio.

– Ako sam time što sam predložio Milanoviću da provede reforme pogriješio, ispričavam se. Ako sam rekao da su Srbi protjerani iz Hrvatske, da nisu došli iz ekonomskih razloga na nečiji poziv već bježeći od rata, ako je to pogreška, volio bih da mi se objasni kako se stvorilo 250.000 izbjeglih Srba – rekao je danas Vulin novinarima, piše Blic.

Vulin se osvrnuo i na svoju izjavu da je hrvatski general Ante Gotovina ustaša. – Ako nije istina da je Gotovina ustaša, ispričavam se, ali volio bih od njega čuti da kaže da nije – rekao je Vulin i istaknuo da bi bilo zanimljivo da mu netko kaže što nije istina u njegovim izjavama te da je on pažljivo analizirao sve što je rekao.

Podsjetimo, Vulin je ministru Predragu Matiću poručio da se nikada neće izliječiti od ustaštva, a premijeru Zoranu Milanoviću da dođe u Beograd i tamo kaže što misli o Srbiji i Srbima.

Vulinove izjave nakon Šešeljeva spaljivanja hrvatske državne zastave u Beogradu rezultirale su pozivanjem hrvatskog veleposlanika u Srbiji Gordana Markotića na konzultacije u Zagreb.

– Koliko ja znam, on je povučen zbog Šešelja – komentirao je Vulin i dodao da je lider radikala "velika štetočina".

>> Srbijanski ministar Aleksandar Vulin dokazao da je prvi jastreb premijera Aleksandra Vučića

>> Hrvatska uputila oštar prosvjed Srbiji: Veleposlanik pozvan na konzultacije u Zagreb

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 221

RZ
Rob Zidovi
12:57 03.04.2015.

General Gotovina je gentlemen za sve Srbe. A sto Srbi misle o njemu, to si mogu objesiti macku o rep.

LI
lipnjak
12:55 03.04.2015.

Cemu se sekirat.Zar je nekome vazno sta misli taj papak.

DU
Deleted user
12:51 03.04.2015.

Tko izgubi, ima pravo da se ljuti! - tako glasi znana srpska izreka, zar ne? E pa oni su nekoliko ratova izgubili, naposljetku im ode i Kosovo i Metohija - a najviše slatko im se obrušiti na RH, što je prije par dana demonstrirao i Šešelj. Nemaju oni ništa protiv nas, a da bi bilo efikasno... Zato i toliki bijes! Tko je Vulin da se njemu mora dokazivati Gotovina kad je gen. Gotovina s borbenom grupom 4. i 7. brigade plus nekoliko pričuvnih postrojbi krenuo od Muća, 20-ak km sjeverno od Splita i u par tjedana stigao nadomak Banja Luke, do HE Bročac. Brat bratu, dva sata vožnje automobilom danas... Tepali su mu Gotovina Express! Kako se zove general koji pomiče liniju fronte 30-50 km na dan, nek Vulin priupita nekog iz generalštaba srpske armije!?