Teroristički napad

Al-Qa’idini sljedbenici ubili policajca u Bugojnu

Foto: Srećko Stipović
bugojno (1)
Foto: Srećko Stipović
bugojno (1)
Foto: Srećko Stipović
bugojno (1)
Foto: Srećko Stipović
bugojno
Foto: Reuters
bugojno (1)
Foto: AFP
bugojno (1)
Foto: AFP
bugojno (1)
Foto: AFP
bugojno (1)
Foto: Reuters
bugojno (1)
Foto: Reuters
bugojno (1)
Foto: Reuters
bugojno (1)
Foto: Srećko Stipović
bugojno (1)
27.06.2010.
u 11:05
U stravičnoj eksploziji poginuo je jedan policajac, a više je ozlijeđenih. Uhićeni Čaušević navodno je blizak vehabijama, a Bugojanci su zgroženi.
Pogledaj originalni članak

U napadu na zgradu policijske postaje u Bugojnu poginuo je policajac Tarik Ljubunčić, policajka Edina Hindić (26) teško je ranjena i prebačena u klinički centar Koševo u Sarajevu, a policajac Sanel Hodžić iz policijske stanice Bugojno lakše je ranjen staklom koje ga je posjeklo po tijelu i nalazi se u bugojanskoj bolnici te je izvan životne opasnosti.

Uhićena petorica

Eksploziv pod zgradu policije u Bugojnu podmetnuo je Haris Čaušević zvani Oks. Policiji je otprije poznat, a njegova aktivnost vezuje se za vehabijski pokret, odnosno skupinu terorista kojima se pred Sudom BiH sudi za pripremu terorističkih napada na objekte Katoličke crkve. Osim Čauševića privedene su još četiri osobe, a za najvjerojatnijim se organizatorom ovoga napada Naserom Palislamovićem (1973.) traga, kao i za kao i za bijelim nissan almerom kojim je pobjegao prema Sarajevu gdje je glavno sjedište svih financijskih, organizacijskih i logističkih veza Al-Qa'ide na Balkanu.

Policija traži i pet osoba koje pripadaju jednoj od sedam aktivnih terorističkih skupina u BiH koje je nedavno označilo Vijeće sigurnosti UN-a. Čaušević je eksplozivnu napravu postavio između zgrade policijske uprave i parkiranih vozila te je aktivirao nešto prije pet sati kada su se policijski djelatnici u Bugojnu okupljali kako bi osiguravali muslimansko vjersko okupljanje u Ajvatovici. Nakon što je daljinskim upravljačem izazvao snažnu eksploziju, dao se u bijeg, a policija ga je uskoro uhvatila. Bugojanci spominju i da je prilikom uhićenja on bacio ručnu bombu, no u toj eksploziji nitko nije ozlijeđen.

Potjera za bjeguncima

Najvjerojatnije je koristio razorni eksploziv C4, a sve je uvelike podsjećalo na zbivanja od prije 13 godina kada je razornu eksplozivnu napravu skupina islamskih terorista postavila nedaleko od policijske uprave u zapadnom Mostaru. Čaušević je već bio poznat policiji i sigurnosnim službama zbog kaznenih djela. Bugojno je jutros sličilo na Bejrut. Scene kao iz najžešćeg rata mogle su se vidjeti uz samu zgradu policijske postaje. Automobili parkirani oko mjesta zločina nisu više upotrebljivi. Okolne privatne kuće pretrpjele su velike štete. U bugojanskom domu zdravlja gužva. Doznajemo da u bolnici leži jedan policajac.

 – Nešto prije pet sati došao sam na posao. U tih pet ili deset minuta nastala je neka strka. Kolege su se vidljivo uznemirili i počeli natjeravati nekoga. U tom trenutku čula se jaka eksplozija, a zatim je nastala opća pomutnja. Bilo je puno prašine. Tražili smo kolege. Nalazio sam se u dežurnoj službi policijske postaje Bugojno i kad je odjeknula eksplozija, staklo me je isjeklo po vratu, rukama, nogama. Imam nekoliko kopči na glavi – kaže nam policajac Sanel Hodžić iz policijske postaje Bugojno.

– Ovo je sramota za državu – kaže Muris Kalajdžisalihović.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 300

ZA
zadranin
12:14 27.06.2010.

Nije samo to problem,kako je 100.000 muslimana dobilo hrvatske papire od 1993? U Zadru je 1991 bilo 100 muslimana a danas 1000. Svi kao fini a 80% njih u kući je... mat... hrvatima.

OB
-obrisani-
13:21 27.06.2010.

e moj vehabijo slatko bi ti bradu tupim nožem brijo!samo se vi igrajte sa bombicama i provocirajte ma IMA da vas NEMA!čekamo vas!pozdrav Hrvatima iz Bugojna i nek ih dragi Bog čuva a ako zatreba opet će se gusta magla spustiti!

PO
pocrn
00:30 29.06.2010.

..hm.....cudno da bi si se to Muslimani mogli uciniti, zaista cudno za religiju mira, tolerancije itd., pogledajte samo dokle ide Islam, toliko tezi boljitku da su eto silom i represiom uveli svoju demokraciju u svoje zemlje.!Jedino ceka se \"Islam\" kao religija smrtno plasi a sto ga sve vise i vise nagriza (dakako inutra) je.....kronicna suhoca.!Bok!