OBAVJEŠTAJCI TVRDE

Al-Qa'ida će napasti SAD u nekoliko sljedećih mjeseci

Foto: AFP PHOTO
Al-Qa'ida će napasti SAD u nekoliko sljedećih mjeseci
03.02.2010.
u 11:06
Obavještajci su istaknuli da Al-Qa'ida odustaje od velikih napada s više sudionika te da ide na uporabu pojedinaca koji nemaju nikakvu terorističku pozadinu.
Pogledaj originalni članak

Al-Qa'ida će "sigurno" u sljedećih nekoliko mjeseci pokušati novi teroristički napad na SAD, rekli su čelnici vodećih američkih obavještajnih agencija na saslušanju pred senatskim odborom za obavještajne službe, među kojima su bili i čelnici FBI-a i CIA-e, javljaju agencije.

Predsjednicu odbora, inače demokratsku senatoricu Dianne Feinstein zanimalo je koliko je vjerojatan novi pokušaj terorističkog napada na SAD u idućih tri do šest mjeseci. Na to je nacionalni obavještajni direktor Dennis Blair odgovorio da je napad "siguran", s čime su se složili i drugi obavještajni čelnici.

Obavještajci su istaknuli kako Al-Qa'ida ostaje glavna sigurnosna prijetnja SAD-u te da prilagođava metode kako bi se njezine urote teže otkrivale. Prije svega odustaje od velikih napada s više sudionika ide na uporabu pojedinaca koji nemaju nikakvu terorističku pozadinu.

Istaknut je primjer neuspjeloga božićnog napada na američki zrakoplov na letu Amsterdam-Detroit, rekavši da je osumnjičeni imao američku vizu i vrlo malo kontakta s terorističkim skupinama.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

OZ
ozujsko
13:04 03.02.2010.

ovi glumpavi ameri uporno lazu seba,a stim i citav svjet,samo izmisljaju i sebi sami stvaraju neprijatelja,gamad jedna.

NX
nevidljiv_x
13:07 03.02.2010.

ova dva chmara na slici toliko mi simpaticno djeluju da im se mora vjerovati isto kao ratnim zlocincima, sto u stvari oni to i jesu.Bog!

TU
Tupislav
12:02 03.02.2010.

Je, Ameri su srusili Twinse da bi opravdali okupaciju Shitraka i Afgovnistana. Jednako su uradili i u Haitiju, instalirajuci dvije thermonuklerki 1 km ispod Porto Princea. Danas je i Haiti pod americkom cizmom. Dokaz - opet kao u Twinsima, nije poginuo niti jedan zid. Ajde zelembac, napumpaj mi pohvala kako radis i sebi.