FORTENOVA GRUPA

Agrokor otišao u povijest. Pogledajte novi logo

Foto: Borna Filic/PIXSELL
Fortenova grupa
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Fortenova
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Fortenova
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Fortenova
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Fortenova
01.04.2019.
u 18:26
Pogledaj originalni članak

Fokus u poslovanju nove Fortenova grupe bit će na Konzumu, Mercatoru i Tisku, doznaje se u ponedjeljak od izvora bliskih menadžmentu nove kompanije, koji najavljuje i rješavanje problema non-core imovine i refinanciranje roll-up kredita.

Fokus u novoj kompaniji će biti na Konzumu, Mercatoru te Tisku, kaže izvor blizak upravi.

Dodaje da velik izazov predstavlja i "non-core" imovina vrijedna oko 150 milijuna eura.

Ocjenjuje da je problem Konzuma i Mercatora to što nisu orijentirani prema kupcu, u smislu toga koji segment kupaca žele pokrivati.

U prvom koraku, kaže, treba definirati oblik maloprodajne mreže, a potrebna su i tehnološka unaprjeđenja s ciljem smanjenja troškova, zatim povećanja vrijednosti, kao i unaprjeđenje procedura i odlučivanja o lokacijama. Problem predstavljaju i četiri lanca nabave, pa je stoga potrebna centralizacija.

Ističe da su Konzum i Mercator veoma važni za lokalne proizvođače.

Ocjenjuje da nije dobro vrijeme za prodaju udjela u novoj kompaniji, zato što se mora stvoriti nova vrijednost, a smatra da kompanije trenutno zbog nesređene situacije nisu spremne ni za IPO, te je stoga potrebna reorganizacija.

Kada je riječ o refinanciranju roll-up kredita podignutog za Agrokorove dugove, kaže da pregovori o refinanciranju traju te da očekuju kamatnu stopu između 8 i 8,5 posto, uključujući sve naknade.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 41

DO
dopizdilomi
19:41 01.04.2019.

Zašto ste ostavili ime zvijezda, sklanjajte to više.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
20:31 01.04.2019.

Nekima jos ne odgovara spasavanje radnih mjesta i Hrvatske ekonomije - bez i jedne lipe iz proracuna! Neznam sta bi dali IDS i SDP da se jedan Ante Ramljak pobrine i o brodogradnji, toliko ga blatili da ih ga stid pozvati a nemaju nikoga!!

SL
slatix
19:12 01.04.2019.

Koliko je dizajner uzeo para za ovo djelo par stotina tisučica.