INVALIDI ŽUPANIJE U Petrinji imaju godišnji plan za financiranje aktivnosti

Udruga invalida lani udvostručila prihod za 390.000 kuna

11.02.2009.
u 15:45
Pogledaj originalni članak

Svim voditeljima i planerima raznih udruga građana, koji jadikuju zbog manjka novca, predlažemo neka korisne savjete pokupe u Udruzi invalida Sisačko-moslavačke županije. Lani su udvostručili financijski prihod, s predviđenih 425.000 kuna ostvarili čak 815.000.

Postavljeno kućno dizalo
– U tijeku smo zbivanja, pratimo javne objave i natječaje, izrađujemo projekte, prilažemo svu dokumentaciju – recept uspješnog financiranja otkriva Štefica Grubar, predsjednica županijske Udruge invalida sa sjedištem u Petrinji.

Za namjenske projekte prošle godine dobiveno je 290.000 kuna od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, 50.000 kuna iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, sa 105.000 kuna pomogla je Zaklada ADRA, 170.000 odobrio UNPD, a 45.000 donirao RTL pomaže djeci. Namaknuto je i 100.000 kuna za postavljanje kućnog dizala obitelji Tee Franjković, najtežeg invalidnog djeteta u županiji.

– Najviše sredstava osigurali smo za uređenje i otvaranje naše Male kuće, vlastite zgrade u Petrinji, središnjeg mjesta svih aktivnosti, osobito s invalidnom djecom i onom posebnih potreba – navodi Grubar i dodaje:


Urediti dnevni boravak
– Ove godine moramo ugraditi lift u Malu kuću, a na tavanu urediti dnevni boravak za djecu, njihove roditelje i odrasle članove udruge.

Pet godina djeluju za područje Petrinje, Gline, Hrvatske Kostajnice i Novske, u udruzi su 63 djeteta, od kojih 18 školaraca, a među 186 članova zaposleno je 11 osoba.

– Gradske vlasti omogućile su dobivanje prostorija, ali iz njihovih skromnih godišnjih proračunskih transfera teško bismo ostvarili zahtjevan program. Lani je Glina doznačila 2.000 kuna, Novska 10.000, Petrinja 19.000, a Županija 30.000 kuna – zaključuje Štefica Grubar.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr