U travnju aukcija imovine Michaela Jacksona s ranča Neverland

16.02.2009.
u 12:44
Pogledaj originalni članak

Više od 2000 predmeta, od kostima i osobnih sitnica do kolekcije umjetnina i namještaja koji pripadaju Michaelu Jacksonu, naći će se na aukciji u hotelu Beverly Hilton u Los Angelesu u travnju. Aukcija će trajati četiri dana, a svi predmeti na aukciji uzeti su s ranča Neverland.

Inače, kad su predstavnici aukcijske kuće prvi put ušli na Neverland kako bi popisali predmete, ostali su zadivljeni jer se činilo da je "sve napravljeno od mramora i bronce", prenosi Guardian. Popisani su ovi predmeti: oklopna odijela, kruna i prijestolje, kraljevski plašt, portret Michaela kao mladića u elizabetanskom dobu, 38 različitih brončanih skulptura raštrkanih po imanju, automobili za djecu na struju, dječja kolica sa zasjenčanim prozorima i stereo sustavom, vintage videoigre, umjetnička kolekcija iz 18. i 19. stoljeća, brojne knjige, itd...

Budući da organizator aukcije očekuje velik odaziv i medija i obožavatelja kralja popa, predmeti koji će biti na dražbi otići će na malu izložbenu turneju u Dublin i London u ožujku. Ideja je, kako je objasnio organizator aukcije Darren Julien, da se stvori spektakl kakav se često veže uz Jacksona.

Iako je organizator izjavio da su predmeti procijenjeni tako "kao da smo ih posjedovali vi i ja, a ne Michael Jackson", ovo, upozoravaju, nije "vatrogasna mjera" kojom se Jackson nastoji izvući iz navodnih dugova.
(mp)

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr