ZAPOŠLJAVANJE PREKO INTERNETA

U potrazi za poslom otpušteni radnici spas traže na društvenim mrežama

16.01.2009.
u 18:55
Pogledaj originalni članak

Sve više korisnika interneta posao traži na My spaceu. Naime, zbog globalne financijske krize milijuni ljudi diljem svijeta ostali su bez posla, a upravo na tim “gubitnicima” društvene mreže poput My spacea žele profitirati.

Tako je My space u prošloj godini zabilježio tri puta veću posjećenost svojih stranica s oglasima za posao u odnosu na 2007. Posjećenost je naročito porasla nakon što se financijski sustav prvo u SAD-u, a zatim i u ostalom svijetu, počeo urušavati. Primjerice, u studenome 2008. godine stranice s oglasima na My spaceu posjetilo je 160 tisuća jedinstvenih korisnika između 21. i 34. godine života, što je gotovo dvostruko više nego u istom mjesecu 2007. godine.

Potraga za poslom na društvenim mrežama omogućuje nezaposlenima da dok pregledavaju oglase dođu do novih poslovnih kontakata koji bi im, dugoročno gledano, mogli i te kako puno značiti.

(M.Mik)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr