U EU značajno raste broj pretplatnika kabelske televizije

Foto: import
U EU značajno raste broj pretplatnika kabelske televizije
14.10.2008.
u 17:25
Pogledaj originalni članak

Broj pretplatnika digitalnih kabelskih sustava u Europskoj uniji narastao je za 18 posto u odnosu na 2007. Brojni kabelski operateri prešli su na digitalni sustav emitiranja što je glavni razlog tako visokog skoka broja pretplatnika.

Nove tehnologije omogućile su kabelskim operaterima da, osim televizijskih programa, korisnicima ponude internet i telefoniju. Prelazak na digitalnu tehnologiju zbog toga se odvija brže nego proteklih godina, a kvaliteta usluga je na zavidnoj razini.

Broj korisnika digitalne kabelske televizije u Njemačkoj je porastao za 32 posto, u Nizozemskoj 15 posto, a u Španjolskoj i Francuskoj 12 posto.

Usluge kabelske televizije, telefona i interneta putem kabelske mreže u Hrvatskoj trenutno nudi samo Bnet, a s obzirom da je digitalno emitiranje počelo tek prije mjesec dana, zasad je prerano govoriti o tome koliko je zbog toga porastao broj korisnika.

(A.Be.)

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr