SLAVNI ZNANSTVENIK

Stephen Hawking smješten u bolnicu u Rimu zbog pregleda

Foto: Reuters/PIXSELL
Hawking s papom Franjom u Vatikanu
Foto: Reuters/PIXSELL
Hawking s papom Franjom u Vatikanu
Foto: Reuters/PIXSELL
Hawking s papom Franjom u Vatikanu
02.12.2016.
u 19:59
Hawking (74), koji je u Rimu sudjelovao na konferenciji na Pontifikalnoj akademiji znanosti i susreo se s papom u ponedjeljak, smješten je u bolnicu Gemeli u četvrtak noću
Pogledaj originalni članak

Britanski fizičar i kozmolog Stephen Hawking hospitaliziran je u Rimu zbog pregleda nakon što se nije osjećao dobro ali se ne vjeruje da je njegovo stanje ozbiljno, rekao je glasnogovornik.

Hawking (74), koji je u Rimu sudjelovao na konferenciji na Pontifikalnoj akademiji znanosti i susreo se s papom u ponedjeljak, smješten je u bolnicu Gemeli u četvrtak noću.

Glasnogovornik i jedan vatikanski izvor rekli su kako se ne vjeruje da je Hawking, koji boluje od bolesti motoričkih neurona, u ozbiljnom stanju. Vatikanski izvor je rekao kako se nisu izmijenili planovi da Hawking i njegova pratnja otputuju u subotu.

Hawking, autor "Kratke povijesti vremena", govori preko računala i putuje s osobljem koje uključuje dvije bolničarke. Održao je govor u Vatikanu 25. studenoga o podrijetlu svemira.

Gemelli se smatra jednom od najboljih rimskih bolnica gdje se liječe pape. 

>> Hawking: Postoji mogućnost izlaska iz crne rupe

>> Stephen Hawking: Računala će prestići ljude za 100 godina

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.