Foto: Reuters/PIXSELL Rusija testira preciznu tehologiju za blokadu Telegrama

Rusija testira preciznu tehologiju za blokadu Telegrama

30. 08. 2018. u 21:45 3
Telegram, koji ima 200 milijuna globalnih korisnika i popularan je u zemljama poput Rusije i Irana, zabranjen je u Rusiji jer nije htio ispuniti sudski nalog da tajnim službama omogući uvid u kodirane poruke korisnika

Rusija eksperimentira s naprednom tehnologijom za blokadu individualnih internetskih servisa, nakon propalog pokušaja zatvaranja zabranjene usluge za razmjenu poruka Telegrama.

u Iranu i Rusiji Facebook prekinuo velike operacije manipuliranja

Telegram, koji ima 200 milijuna globalnih korisnika i popularan je u zemljama poput Rusije i Irana, zabranjen je u Rusiji jer nije htio ispuniti sudski nalog da tajnim službama omogući uvid u kodirane poruke korisnika.

Moskva još nije našla način da zatvori Telegram bez da poremeti ostali internetski promet.

Ruske vlasti pokušale su blokirati tu uslugu u travnju, ali su nehotice ruskim korisnicima blokirale pristup drugim internetskim uslugama, uključujući pozive na Viberu, cloud aplikacije za automobile Volvo i za videokamere Xiaomi.

Zbog toga su zaustavljeni pokušaji blokade Telegrama i ta je usluga još uvijek dostupna ruskim korisnicima.

turska i sad Erdogan: Turska će bojkotirati američke elektroničke proizvode

No, ruski telekomunikacijski regulator Roskomnadzor i tajna služba FSB testiraju sustave za precizniju blokadu individualnih usluga, pokazuju bilješke sa sastanka dužnosnika koji su raspravljali o tom planu.

Anton Pinčuk, suvlasnik ruske tehnološke tvrtke Protei, koji je prema bilješkama bio pozvan na sastanak, potvrdio je Reutersu da su testiranja u tijeku.

Dodao je da je njegova kompanija odbila u tome sudjelovati.

Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja
pogledajte na vecernji.hr
  • 19:46 4. rujna 2018.

    Rusija nece da tolerira da se na njenoj teritoriji komunicira a da specijalne sluzbe u slucaju osnovane sumnje da se radi o kriminalu i opsanosti za bezbjednost zemlje ne moze pratiti promet za koji je sud odobrio pracenje, jer vlasnik ...

  • 23:48 30. kolovoza 2018.

    Ruska demokracija. Zabrani, zatvori, likvidiraj.

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".