Američko kemijsko društvo:

'Radovi ruđerovaca među najčitanijim radovima hrvatskih znanstvenika u našim izdanjima'

Foto: IRB
'Radovi ruđerovaca među najčitanijim radovima hrvatskih znanstvenika u našim izdanjima'
05.09.2019.
u 14:09
Među ruđerovcima, najviše radova s glavnim autorima imaju znanstvenici iz Laboratorija za zelenu sintezu IRB-a, njih četiri
Pogledaj originalni članak

Izdavač Američkog kemijskog društva 'ACS Publications' sastavio je popis najčitanijih radova hrvatskih autora u različitim tematskim područjima. Od ukupno trideset istaknutih radova objavljenih u uglednim časopisima u izdanju ACS-a, znanstvenici Instituta Ruđer Bošković (IRB) su autori na ukupno dvadeset i jednom radu, odnosno sedamdeset posto.

Povrh toga, na čak devetnaest radova ruđerovci su glavni autori na radu, što je preko šezdeset posto radova predstavljenih u kompilaciji, ističu iz IRB-a.

Među ruđerovcima, najviše radova s glavnim autorima imaju znanstvenici iz Laboratorija za zelenu sintezu IRB-a, njih četiri.

- Zahvaljujem se izdavaču Američkog kemijskog društva 'ACS Publications' što su uvrstili četiri rada našeg laboratorija u ovu kompilaciju. Velika je motivacija i čast biti u ovakvom društvu. Izuzetno me veseli vidjeti jako puno svojih kolega s IRB-a na ovoj listi – istaknuo je dr. sc. Krunoslav Užarević, voditelj Laboratorija za zelenu sintezu prilikom objave ove kompilacije ACS-a, te se posebno zahvalio svojim kolegama iz 'zelenog' tima, doktorandima Stipi Lukinu i Tomislavu Stolaru te dr. sc. Bahar Karadeniz i dr. sc. Ivanu Halaszu na značajnom doprinosu.

- Hrvatski kemičari imaju dugu povijest provođenja važnih istraživanja iz kemije u širokom spektru kemijskih disciplina. Kako bi proslavili ovu bogatu ostavštinu značajnih istraživanja hrvatskih kemičara, ACS je sastavio popis najčitanijih istraživanja hrvatskih autora organiziranih u različitim tematskim područjima. Radovi dolaze iz čitavog portfelja časopisa u izdanju ACS-a, uključujući ugledne časopise poput Journal of the American Chemical Society (JACS), the Journal of Medicinal Chemistry te The Journal of Organic Chemistry - istaknuo je izdavač Američkog kemijskog društva uz ovu objavu.

VIDEO Hrvati članovi inozemnih akademija:

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.