Foto: Slavko Midžor/PIXSELL QRadar u Megatrend cloudu

QRadar u Megatrend cloudu

30. 05. 2018. u 12:25 0
QRadar je opće potreban vrhunski poslovni servis, što je potvrdio i Gartnerov ‘Magični kvadrant’ za SIEM proizvode za 2017.

Cloud usluge su postale sveprisutna stvarnost današnjih IT i poslovnih sustava. Trenutna aktivacija usluge, prilagodljivost, jednostavnost korištenja, brza implementacija sve su to karakteristike cloud usluga koje je teško postići klasičnim pristupom poslovnim IT rješenjima.

Tonko Obuljen Novi šef HAKOM-a otkriva kakvo je stanje zatekao i kako će odgovoriti na skupe cijene interneta

SIEM cloud

Megatrend poslovna rješenja, unutar postojećeg skupa cloud usluga, i temeljem svojeg gotovo tri desetljeća dugog iskustva nudi korisnicima SIEM cloud rješenje. QRadar je opće potreban vrhunski poslovni servis, što je potvrdio i Gartnerov ‘Magični kvadrant’ za SIEM proizvode za 2017. QRadar u Megatrend cloudu je cloud usluga potpunog nadzora svih segmenata bilo kojeg IT sustava. Osim nadzora usluga pruža i mogućnost automatskog otklanjanja internetskih prijetnji, obavijesti o neautoriziranom pristupu podacima, status svih resursa i planiranje performansi. U korisničko IT okruženje se instalira virtualno računalo (tzv. Log collector) koje sve prikupljene nadzorne podatke šalje u Megatrend Data Centar (centralni dio SIEM rješenja). SIEM sustav daje kompletnu sliku svih događaja na vrlo jasan i pregledan način. Svi se događaji „koreliraju“, tj. prati se svaki događaj od početka do kraja po svim uređajima – ekspertni sustav (koristi Watson podršku odlučivanju) povezuje sve tehničke detalje i daje jasnu i preglednu sliku događaja bez nepotrebnih tehnološki akronima. Naravno, u bilo kojem trenutku moguće je pogledati bilo koji tehnički detalj. SIEM sustav je povezan sa svjetskim X-Force „Threat Intelligence“ sustavom gdje se automatski obrađuju i sprečavaju svi internet napadi.

Rješavanje problema

QRadar u Megatrend cloudu adresira niz poslovnih problema – s povećanjem automatizacije procesa i prisutnosti e-pošte, broj potencijalnih sigurnosnih slabih točaka znatno se povećava. Zbog obveza GDPR-a klijenti preferiraju pohranjivanje podataka i rješenja unutar nacionalnih granica ili regije. Kupci nemaju dovoljno kvalificiranih stručnjaka za sigurnost, usmjereni su i ulažu u osnovnu djelatnost i obrazovanje zaposlenika za razvoj temeljnog poslovanja. Kupci imaju korporativne aplikacije (aplikacije interne transakcije) koje zahtijevaju nadzor nad sigurnošću, nerado ulažu u poslovni prostor za svoju IT infrastrukturu te žele biti “mobilni” u vezi s IT infrastrukturom.

Prednosti rješenja

Korisnik ima svoje SIEM sučelje i može izravno upravljati rješenjem, no nije nužno da korisnik ima dediciranu osobu za IT sigurnost. Nadzor mreže, nabava, upgrade rješenja, DR i backup te sigurnosni nadzor korporativnih aplikacija je u segmentu aktivnosti pružatelja usluga, konkretno Megatrenda u ovom slučaju. Korisnici imaju mogućnost geografskog lociranja njihova outsourced rješenja i fizičke provjere lokacije njihovih podataka. Megatrend poslovna rješenja raspolažu s ISO 20000 i ISO 27001 certifikatima na koje se korisnik može referirati te nema potrebe s korisničke strane za osiguranjem ovih certifikata u području IT sigurnosti. Uslugu je moguće besplatno testirati na linku http://qradar.megatrend.com.

Digitalne teme Gdje će Europa testirati autonomna vozila

IT rješenja Ispitali smo članice CISExa i njihove klijente kako im IT proizvodi pomažu u poslu

Reportaža Algebrino putovanje top tehnološkim destinacijama

100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna
pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".