spaceX

Odgođeno lansiranje rakete Falcon 9 na platformu u Atlantskom oceanu

Foto: Reuters (Ilustracija)
Odgođeno lansiranje rakete Falcon 9 na platformu u Atlantskom oceanu
13.04.2015.
u 22:53
Raketu Falcon 9, nakon što je lansiraju, planiraju usporiti i navesti da sa što manje oštećenja sleti na platformu u Atlantskom oceanu kako bi je nakon toga mogli ponovno upotrijebiti
Pogledaj originalni članak

Odgođeno je lansiranje rakete Falcon 9 tvrtke SpaceX koja je iz svemirske postaje na Floridi Cape Canaveral trebala biti lansirana na platformu u Atlantskom oceanu.

Ideja čelnika tvrtke SpaceX Elona Muska je da rakete koje putuju u svemir koristi više od jednog puta.

No, lansiranje je sada odgođeno zbog oblaka.

Raketu Falcon 9, nakon što je lansiraju, planiraju usporiti i navesti da sa što manje oštećenja sleti na platformu u Atlantskom oceanu kako bi je nakon toga mogli ponovno upotrijebiti.

To su ove godine već pokušavali učiniti, no raketa se velikom brzinom zabila u splav i odmah eksplodirala.

>> Muskov SpaceX objavio snimke spektakularne eksplozije rakete

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.