Foto: DPA/PIXSELL Japancima će roboti pomoći u učenju engleskog

Japancima će roboti pomoći u učenju engleskog

23. 08. 2018. u 13:20 0
Japanci su zloglasno slabi u govornom i pisanom engleskom pa ministarstvo obrazovanja planira pilot projekt vrijedan 250 milijuna jena (1,45 milijuna kuna) koji bi im u tome trebao pomoći.

 Roboti koji 'govore' engleski od iduće će godine dijelu japanskih školaraca, ali i njihovim učiteljima, pomagati da unaprijede svoje znanje toga jezike. 

First Global Challenge Mladi hrvatski robotičari među 20 najboljih ekipa svijeta

Japanci su zloglasno slabi u govornom i pisanom engleskom pa ministarstvo obrazovanja planira pilot projekt vrijedan 250 milijuna jena (1,45 milijuna kuna) koji bi im u tome trebao pomoći. 

"Roboti s umjetnom inteligencijom koji su već na tržištu imaju razne funkcije. Na primjer, mogu provjeriti izgovor engleskih riječi učenicima, što je katkad i učiteljima teško", rekao je AFP-u neimenovani dužnosnik japanskog ministarstva obrazovanja. 

Japanske škole tradicionalno imaju problema s pronalaskom kvalificiranih učitelja engleskog. 

DANICA KRAGIĆ Hrvatska robotičarka zvijezda je u Švedskoj: Razvijam inteligentne robote

Ali roboti neće biti jedina mjera, učenici će, primjerice, dobiti i aplikacije za tablete i mobitele s lekcijama izvornih govornika. 

Pilot projektom bit će obuhvaćeno petstotinjak školaraca.  

Za dvije godine Japan će početi primjenjivati novi kurikulum koji će zahtijevati da se s učenjem engleskom krene od 10. djetetove godine.

Po postojećem, engleski je obavezan za učenike od 12 do 15 godina. 

Pogledajte video: Misteriozni ljudi - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva…

ZVIJEZDE
Najpoznatiji slučajevi osiguranja celebrityja – od dlaka na prsima do cijelog tijela
pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".