Foto: DPA/PIXSELL Japancima će roboti pomoći u učenju engleskog

Japancima će roboti pomoći u učenju engleskog

23. 08. 2018. u 13:20 0
Japanci su zloglasno slabi u govornom i pisanom engleskom pa ministarstvo obrazovanja planira pilot projekt vrijedan 250 milijuna jena (1,45 milijuna kuna) koji bi im u tome trebao pomoći.

 Roboti koji 'govore' engleski od iduće će godine dijelu japanskih školaraca, ali i njihovim učiteljima, pomagati da unaprijede svoje znanje toga jezike. 

First Global Challenge Mladi hrvatski robotičari među 20 najboljih ekipa svijeta

Japanci su zloglasno slabi u govornom i pisanom engleskom pa ministarstvo obrazovanja planira pilot projekt vrijedan 250 milijuna jena (1,45 milijuna kuna) koji bi im u tome trebao pomoći. 

"Roboti s umjetnom inteligencijom koji su već na tržištu imaju razne funkcije. Na primjer, mogu provjeriti izgovor engleskih riječi učenicima, što je katkad i učiteljima teško", rekao je AFP-u neimenovani dužnosnik japanskog ministarstva obrazovanja. 

Japanske škole tradicionalno imaju problema s pronalaskom kvalificiranih učitelja engleskog. 

DANICA KRAGIĆ Hrvatska robotičarka zvijezda je u Švedskoj: Razvijam inteligentne robote

Ali roboti neće biti jedina mjera, učenici će, primjerice, dobiti i aplikacije za tablete i mobitele s lekcijama izvornih govornika. 

Pilot projektom bit će obuhvaćeno petstotinjak školaraca.  

Za dvije godine Japan će početi primjenjivati novi kurikulum koji će zahtijevati da se s učenjem engleskom krene od 10. djetetove godine.

Po postojećem, engleski je obavezan za učenike od 12 do 15 godina. 

Pogledajte video: Misteriozni ljudi - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva…

Kviz
Jesi li rođeni poduzetnik ili radije radiš kako ti drugi kažu?
pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".