I NAJJAČI PROCESOR

Huawei Mate 20 postavlja novi standard za superbrzo bežično punjenje?

Foto: Weibo
Huawei LZ80 bežični punjač
Foto: Reuters/PIXSELL
Huawei
Foto: Danijel Lijović
Huawei P20 Pro
Foto: Danijel Lijović
Huawei P20 Pro
Foto: Promo
Huawei istražio – koliko zapravo znamo o umjetnoj inteligenciji?
Foto: Promo
Huawei istražio – koliko zapravo znamo o umjetnoj inteligenciji?
Foto: Danijel Lijović
Huawei P20 Pro
Foto: Promo
Huawei P20 i P20 Pro
30.08.2018.
u 12:41
Na IFA sajmu u Berlinu Kinezi najavljuju spektakularnu najavu procesora Kirin 980, prvog svjetskog 7nm čipseta
Pogledaj originalni članak

Tržište pametnih telefona ulazi u uzbudljivi završni dio godine. Samsung je već predstavio svoj novi flagship Galaxy Note 9, a uskoro se očekuju i novi iPhone, te Googleov Pixel

No, veliku pažnju ove godine ugrabio je i Huawei s hvaljenom novom serijom P20, a sredinom listopada Kinezi lansiraju jaki poslovni model Mate 20. 

Čini se da bi Huawei po prvi puta mogao ponuditi uslugu bežičnog punjenja i to vrlo moćnu. Na popularnoj kineskoj društvenoj mreži Weibo izašla je fotografija Huaweijevog bežičnog punjača LZ80 koji podržava standard Qi, a spominje se da bi mogao imati najveću dosad izlaznu snagu punjača od 20 W. To bi bilo više od konkurentskih uređaja, a čak i više od dosadašnjeg limita za Qi standard bežičnog napajanja (15). 

Dok se službena potvrda za bežično napajanje za Mate 20 još čega s puno većom sigurnošću može se predvidjeti da će novi Huaweijev flagship doći s novim jakim procesorom. Na IFA sajmu u Berlinu Kinezi najavljuju spektakularnu najavu procesora Kirin 980, prvog svjetskog 7nm čipseta, čime bi Huawei prestigao svu svjetsku konkurenciju. 

Ovog ljeta Huawei se već pohvalio da je u drugom kvartalu uspio preskočiti slavni Apple na 2. poziciji najprodavanijeg brenda pametnih telefona. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.