Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL Bez timova iz Hrvatske i regije na Imagine cupu

Bez timova iz Hrvatske i regije na Imagine cupu

29. 06. 2018. u 13:45 0
Ove su godine tako u svjetsko finale iz CEE regije ušli timovi: iCry2Talk (Grčka, Malta i Cipar), Innobie (Mađarska), Deafkit (Moldavija), xVision (Rumunjska), Wavy (Poljska), Coffee Break (Rusija) i SlutskTeam (Bjelorusija)

Na Microsoftovu studentskom natjecanju Imagine Cup, u regionalnom je finalu sedam timova dobilo priliku natjecati se u završnom dijelu natjecanja i osvojiti glavnu nagradu u iznosu od 100.000 američkih dolara.

EXPO E3 Microsoft najavio revolucionarnu promjenu koja će se svidjeti gejmerima

Ovogodišnje natjecanje Imagine Cup obuhvaća ukupno tri kategorije: miješana stvarnost (aplikacije za AR i VR), umjetna inteligencija (botovi dizajnirani Microsoft Bot Frameworkom) i Big Data (prediktivni modeli temeljeni na Big Data dizajnirani uz pomoć strojnog učenja Microsoft Azure Machine Learning ili CNTK, kao i projekti utemeljeni na blockchainu).

Iako je regionalno CEE finale bilo otvoreno i za timove iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije, timovi iz regije nisu se uspjeli kvalificirati u finale natjecanja.

Ove su godine tako u svjetsko finale iz CEE regije ušli timovi: iCry2Talk (Grčka, Malta i Cipar), Innobie (Mađarska), Deafkit (Moldavija), xVision (Rumunjska), Wavy (Poljska), Coffee Break (Rusija) i SlutskTeam (Bjelorusija).

Istraživanje Ovo su tehnolideri koje su žene ocijenile najboljima i najnaprednijima

Žiri natjecanja Imagine Cup 2018 ocjenjivao je jedinstvenost projekata, inovativna tehnološka rješenja, kao i sposobnost timova da prezentiraju i obrane svoje projekte na engleskom jeziku. U prijavi na natjecanje, sudionici su trebali predati online prijavu s opisom projekta, prototipom i kratkoročnim razvojnim izgledima.

Nevjerojatne softverske inovacije koje mijenjaju svijet vrlo često dolaze – od studenata, a Imagine Cup najbolja je globalna platforma za prepoznavanje izvrsnih projekata i ideja ove mlade i iznimno kreativne i talentirane populacije – rekla je Nina Šindija, StartUp Manager u Microsoftu, te dodala: – Nažalost, timovi iz uže regije ove se godine nisu plasirali u finale, no baš tu činjenicu vidimo motivirajućom za iduće godine – u regiji je mnogo talentiranih programera i developera koji mogu napraviti iskorak u narednim godinama i zablistati u finalu natjecanja Imagine Cup.

Završno natjecanje Imagine Cup 2018 održat će se od 23. do 25. srpnja u Seattleu, SAD.

Potrebni kadrovi Zašto je dobro raditi u IT-u

Direktor iz Podgore Iako je Krzanich Intel učinio boljom tvrtkom, preljub ga je stajao otkaza

OSIGURANJE
Sigurnost na hrvatskim cestama
pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".