KNJIGA 'RATNICI'

Taktike, trijumfi i istina o najvećim borcima u povijesti

11.02.2009.
u 19:13
Pogledaj originalni članak

U maniri interaktivne knjige Pirati u izdanju Planetopije odnedavno se može pronaći i zanimliva knjiga Jamesa Harpura, 'Ratnici'. Riječ je o dojmljivo opremljenoj avanturi koja vodi čitatelje izravno u svijet najpoznatijih ratnika svih vremena.

I upravo zato Planetopija poziva najhrabrije čitatelje da upoznaju proslavljene borce, od silovitih drevnih Asiraca, Kelta i Vikinga do strašnih Zulua i legendarnih japanskih srednjovijekovnih ratnika.

U knjizi se, otkrivaju iz Planetopije, mogu pronaći opisi slavnih bitaka, opasnog oružja i lukavih taktika kojima su se služili časni i hrabri ratnici. No, to nije sve svi oni koji zavire u ovu knjigu saznat će i zanimljivosti poput kako su odgajali neustrašive Spartance i obučavali ih za rat od rođenja, zatim kako je Boudicca, strašna britanska ratnička kraljica, podigla ustanak protiv moćne rimske vojske i još mnogo toga.

Ratnici na svojim stranicama sadrže i brojne dodatke poput pretinaca sa zanimljivostima ili skrivene plakate i makete. Kako otkrivaju iz Planetopije, ovdje se mogu pronaći mnoge povijesne činjenice, opisi ratničkih obreda i zastrašujućih borbi, ali i otkriti pravo značenje riječi junaštvo, vojnička čast i požrtvovnost.

Ukoliko baš vi željelite postati vlasnik ove zanimljive knjige, sve što trebate je točno odgovoriti na dolje navedeno pitanje i poslati ga na adresu: nagradna_igra@vecernji.net. Palnaetopija i vecernji.hr za točne odgovore nagradit će tri sretnika ili sretnice.

Nagradno pitanje glasi:

Za koji se tip odgoja danas zna reći da je kao spartanski odgoj?

a) Opušteni odgoj

b) Strogi odgoj

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr