Kolumna

Srećko Horvat je šaka u oko standardima TV profesije

Foto: Davor Visnjic/Vecernji list
srećko
Foto: Boris Scitar/PIXSELL
star
Foto: HTV screenshot
raspoudic
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Ivan Starčević
16.10.2013.
u 13:31
Skladu u idejicama odgovarao je i način sjedenja: sva trojica su na isti način prekrižila noge, što je emisiju skoro uzdiglo na rang senzacije
Pogledaj originalni članak

Voditelj nove šarlatanski ambiciozne tjedne emisije ni o čemu “Zdravo društvo: nacionalizam”, prikazane poslije 11 navečer na Prvom programu je Srećko Horvat. Mladi gospodin već je sjedio pred kamerama HTV-a. Onih pet gledatelja prošlogodišnjeg izdanja “Petog dana” (šesti je mačka voditeljice Ankice Čakardić) možda ga se sjećaju, jer je jednom, usred debatiranja o temama tjedna izjavio da se zaljubio (u djevojku). “Peti dan” sad ide dalje bez unaprijeđenog Horvata, ali srećom još dugo s Ninom Raspudićem (plus još troje i novom voditeljicom Mimom Simić).

Gosti u studiju bili su književnik Vladimir Arsenijević (Srbija) i Viktor Ivančić (Hrvatska). Temu (nacionalizam) nisu u svojem čavrljanju ni dotakli, jer ni jedan ni drugi nisu znanstvenici nego, sudeći po onome što se zbivalo u emsiji: naklapala općeg smjera koja neupućenost u predmet rasprave misle pokriti ljevičarenjem koje više ne uzbuđuje čak ni njih. Naravno da u emisiji nije bilo suprotstavljenih stajališta. Skladu u idejicama odgovarao je i način sjedenja: sva trojica su na isti način prekrižila noge, što je emisiju skoro uzdiglo na rang senzacije.

Na TV se uvijek debatira o aktualnostima, a “Zdravo društvo” zacrtalo si je viši cillj: da o sociološko-političkim temama govore potpuno nekvalificirane osobe, najavljene u teletekstu kao “prvorazredni intelektualci”. Možda je urednica Koraljka Kirinčić htjela reći da su g. Horvat i njegova dvojica ponavljači u prvom razredu neke škole za intelektualce. Tolika degradacija profesionalnih standarda davno nije viđena u programu javne TV.

>> HTV prikazuje hrvatske filmove prekasno

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.