SJAJAN DOČEK

Zlatna Tina Mihelić stigla kući

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Tina Mihelić (1)
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Tina Mihelić (1)
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Tina Mihelić (1)
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Tina Mihelić (1)
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Tina Mihelić (1)
09.10.2013.
u 19:39
Mnoštvo prijatelja, obitelj, jedriličari, predstavnici institucija dočekali su danas u splitskoj zračnoj luci svjetsku prvakinju Tinu Mihelić i njenog trenera Tončija Antunovića.
Pogledaj originalni članak

Brojni jedriličari i prijatelji jedrenja okupili su se danas u Zračnoj luci Split. Let iz Frankfurta čekao se s nestrpljenjem. Kako i neće. Pa tek drugi put u povijesti hrvatskog jedrenja slijeće u Hrvatsku svjetsko zlato! Šime Fantela i Igor Marenić okitili su se naslovom svjetskih prvaka 2009. godine. U međuvremenu zlatna generacija hrvatskog jedrenja "pokupila" je još pet svjetskih odličja: tri bronce Šime i Igor od 2010. do 2012., broncu Ivan Kljaković Gašpić 2009. i srebro Tonči Stipanović 2012. Ukupno sedam svjetskih odličja u četiri godine, prilično impresivno.

Šampanjac, cvijeće, darovi, čestitke... Tina Mihelić nije mogla, a nije ni htjela obraniti se od svih onih koji su je došli pozdraviti. Vlasnica tek drugog svjetskog zlata u povijesti hrvatskog jedrenja nije skidala smiješak s lica. Zaista veličanstveni trenutak hrvatskog sporta. Svaki žulj, sva odricanja, svi nebrojeni sati na moru i u teretani tijekom prošlih 16 godina isplatili su se.

– Lijepo je imati ovakav doček, ovoliko poznatih lica. Znam da je puno njih bilo uz mene, bili su mi velika podrška, vjerovali su u mene. Sretna sam što sam ostvarila ovakav plasman, usrećila sebe, isto tako i sve članove kluba, svoje roditelje, trenere, prijatelje… tako da sam stvarno presretna – kazala je malo umorna, ali zadovoljna Tina Mihelić.

Ovaj rezultat najveći je uspjeh i u dugogodišnjoj trenerskoj karijeri Tončija Antunovića.

– Tina je pokazala vrhunsko jedrenje, pobjeda je bila trijumfalna, ona je imala upola manje bodova u totalu od drugoplasirane (bez odbacivanja najlošijih plasmana op. a.), to je samo pokazalo koliko je bila superiorna u Kini. Obavila je sve kako je trebalo – komentirao je Antunović.

Predsjednica HJS-a Ana Mrak Taritaš zbog ministarskih obveza nije mogla biti danas nazočna u Splitu.

– Jako smo ponosni da imamo ovakvu jedriličarku u svojim redovima. Tina je toliko napravila za hrvatsko jedrenje i hrvatski sport. Uzeti svjetsko zlato je čudesan rezultat. Tina je k tome predvodnica ženskog jedrenja kod nas, pokazala je mladim djevojkama da se može kad se puno radi i puno ulaže. Hvala Tini i svima koji rade s njom – poručila je predsjednica HJS-a.

Tini je na rezultatu uime Hrvatskog jedriličarskog saveza na licu mjesta čestitao sportski tajnik Marko Mišura.

– Rezultati naše zlatne generacije stavljaju pred HJS obvezu da radimo što bolje, da pružimo maksimalnu potporu ovakvim jedriličarima, i to će nam u budućnosti donijeti još ovakvih rezultata i trenutaka za sreću. Ovi rezultati stvoreni su mukotrpnim radom, naši jedriličari sad naplaćuju taj mukotrpan rad, a nas uveseljavaju medaljama. U sportu ništa ne dolazi preko noći – rekao je Mišura.

 Dosta toga je danas bilo u znaku žena. Brojne članove Tinina kluba Jedriličarskog kluba Labud na dočeku je predvodila predsjednica Mira Boban.

– Tijekom gotovo 90 godina kroz klub je prošlo nebrojeno mnogo jedriličara s vrhunskim rezultatima, a sada imamo konačno i svjetsko zlato. Mogu reći da smo zadnjih dana najponosniji i najsretniji klub na svijetu. – rekla je Boban.

Doček u zračnoj luci tek je početak jedriličarske fešte. Veliko slavlje zakazano je večeras u Jedriličarskom klubu Labud u Splitu. U društvu prijatelja, obitelji i svih onih koji su godinama s njom radili. Tina Mihelić proslavit će ostvarenje svojih snova.

>> Tina Mihelić svjetska prvakinja u laser radijalu!

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.