poraz u parizu

Zlatko Saračević: Ostat ću Mister 66 posto!

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Zlatko Saračević: Ostat ću Mister 66 posto!
06.10.2014.
u 10:00
- Šalu na stranu, utakmicu smo izgubili zbog velikog broja pogrešaka - rekao je Saračević.
Pogledaj originalni članak

Rukometaši PPD Zagreba nisu se u drugom kolu skupine A Lige prvaka osramotili u Parizu. Izgubili su 22:27 od najskuplje svjetske momčadi PSG-a. Da je bilo manje pogrešaka, što vlastitih, što sudačkih, dojam bi bio puno bolji. Još donedavno zagrebaši su ovakve utakmice gubili sa po deset pogodaka razlike.

- Pratio sam moj bivši klub u posljednjih nekoliko utakmica. Igraju puno bolje i discipliniranije nego prošle sezone. Mi smo ih slomili tek u drugom poluvremenu – rekao je Marko Kopljar, desni vanjski Parižana.

Trojica su bila premalo

Zagreb je odigrao prvo poluvrijeme hrabro, odlučno, u jednom trenutku je vodio sa 8:6. Obrana je nalikovala na onu protiv Kiela, ali sa ipak puno puno manje agresivnosti.

- Dečki su bili fini, nisam uopće dobio puno batina – rekao je Igor Vori, kojemu više nije čudno kad igra protiv bivšeg kluba.

- Nije mi sad to više napeto jer sam s Hamburgom već nekoliko puta igrao protiv zagrebaša. Zagreb me taktički iznenadio Igrali su dugačke napade, sve do izrađenih šuteva za pogodak. Jedno je sigurno, u Zagrebu ćemo se morati vraški potruditi da osvojimo bodove. S igrom kakvu smo pokazali u nedjelju navečer u Areni bismo lako mogli izgubiti – istaknuo je Igor Vori, kapetan hrvatske reprezentacije.

U drugom poluvremenu malo su danski suci pogurali domaćina. I da nisu, Parižani bi pobijedili, ali s manjom razlikom.

- Nekako sam očekivao da ih možemo iznenaditi. Eto, vidjeli ste da oni nisu nikakvi izvanzemaljci i da se i s njima može igrati. Ne samo igrati, nego ih se može i pobijediti. Mislim da smo, na kraju krajeva, ostavili dobar dojam. Šteta što nismo uspojeli spojiti dobru obranu i napad – rekao je Luka Stepančić, koji je odigrao jednu od svojih boljih utakmica u Ligi prvaka.

Zlatko Saračević u svojoj trećoj utakmici kao trener, treći put nije uspio pobijediti. Slavio je u Brestu (nakon što je smjenjen Boris Dvoršek) i protiv Kiela (Vujović odrađivao kaznu).

- Ostat ću Mister 66 posto. Šalu na stranu, utakmicu smo izgubili zbog velikog broja pogrešaka. Oni nisu toliko puno griješili i zato su napravili razliku početkom drugog poluvremena koju su održavali do kraja – rekao je Zlatko Saračević.

Da bi se pobijedio PSG trebalo je više od tri raspoložena igrača - Ivića, Josipa Valčića i Stepančića.

Zabrinjavaju pogreške

- To što nisam postigao niti jedan pogodak iz igre me ne brine. Više me brinu pogreške koje sam napravio. Ne sjećam se kada sam imao ovoliko puno pogrešaka. Ono što me raduje jest činjenica da se nismo predali nakon minus šest. Čak smo kod minus četiri imali priliku da im se još više približimo, ali je onda Omeyer obranio nekoliko šuteva. Mislim da se u Zagrebu s njima možemo nadigravati. Pobijediti? Tko zna, možda i to – rekao je Zlatko Horvat, kapetan zagrebaša.

Vremena za tugu nema previše, jer već u subotu dolazi skopski Metalurg. Makedonci su u velikim problemima, u Brest nisu putovali Atman i Stanić, Vugrinec je ozlijeđen, Mojsovski grije klupu. A Arena će vidjeti novi spektakl – Veselin Vujović protiv Line Červara!

>> Zagrebaši nisu uspjeli iznenaditi moćni PSG

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
12:11 06.10.2014.

Da, na žalost, kao i uvijek, kad su u pitanju Francuzi u rukometu i Mi , jednostavno naša lucidnost u igri uvijek se slomi pred brutalnošću francuskih igrača, sucima pred nosom. Trebali bi letjeti Van za svaki nasrtaj na naše igrače. Nažalost, uvijek prevlada neka brutalnost, a ne finoća i znanje naših igraća. Kad bi realno gledali, naši junior, po znanju rukometne igre su bolji od ovih Francuza.