Priznanja

Zlatko Dalić proglašen najboljim trenerom u S. Arabiji

Foto: 'marko jurinec/Vecernji list'
Zlatko Dalić proglašen najboljim trenerom u S. Arabiji
21.09.2011.
u 18:54
Na klupama prvoligaša još su Branko Ivanković i Blaž Slišković, dok će drugoligaše voditi Mladen Frančić i Marinko Koljanin.
Pogledaj originalni članak

Visoko, šesto mjesto na kraju prošle sezone u premijernom nastupu Al-Faisalyja u saudijskoj prvoj ligi donijelo je treneru Zlatku Daliću priznanje za najboljeg trenera prema tradicionalnoj anketi Riyadha, najtiražnijih dnevnih novina u Saudijskoj Arabiji.

Dalić je pobjedu odnio sa 84 glasa, čak 63 više od Argentinca Gabriela Calderona, koji je prošle sezone vodio najpopularniji saudijski klub Al-Hilal. U poretku iza Dalića ostala su i puno poznatija imena, Walter Zenga i Eric Gerets.

– Čast je primiti takvu nagradu, tim više jer nam na početku sezone nitko nije davao previše izgleda da ćemo izboriti ostanak. Ipak, dobrim radom i rezultatima otvorili smo vrata i drugim Hrvatima da dođu u Saudijsku Arabiju. Prošle sezone bilo nas je pet u Al-Faisalyju, a ove u prvoj i drugoj saudijskoj ligi ukupno je 25 Hrvata, od čega čak petorica trenera – istaknuo je Dalić, koji će i ove sezone voditi Al-Faisaly.

Osim njega na klupama prvoligaša još su Branko Ivanković (Al-Ettifaq) i Blaž Slišković (Al-Ansar), dok će drugoligaše voditi Mladen Frančić (Al-Hetten) i Marinko Koljanin (Al-Hazm).

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.