maribor

Zettel slavila ispred Riesch i Paerson

Foto: Pixsell
Zettel slavila ispred Riesch i Paerson
16.01.2010.
u 12:40
Austrijanka Kathrin Zettel pobjednica je petog veleslaloma sezone u Svjetskom kupu skijašica, održanog u sklopu 46. izdanja Zlatne lisice na mariborskom Pohorju.
Pogledaj originalni članak

Zettel je bila najbrža i nakon prve vožnje, te je ostvarila svoju sedmu pobjedu u karijeri u Svjetskom kupu, a prvu ove sezone. Svih sedam pobjeda Zettel je upisala u veleslalomu, iako je specijalistica i za slalom.

Amerikanka Lindsey Vonn, ukupna pobjednica Svjetskog kupa u protekle dvije sezone, te vodeća u ukupnom redoslijedu i ove sezone, zauzimala je drugo mjesto nakon prve vožnje, ali je u drugoj pala u donjem dijelu staze i ostala bez bodova. Time se okoristila Nijemica Maria Riesch, koja je osvojila drugo mjesto s 23 stotinke zaostatka (nakon prve vožnje bila je četvrta) i novih 80 bodova, te je smanjila zaostatak za Vonn u ukupnom redoslijedu na samo 32 bodva razlike. Vonn ima 894 boda, Riesch 862, a treće je Zettel, sada sa 729 bodova.

Šveđanka Anja Pärson, koja je 7 od svojih 40 pobjeda ostvarila baš u Mariboru, ali posljednju još 2005. godine, i to u slalomu, osvojila je treće mjesto. Od Zettel je bila sporija za 48 stotinki. Pärson je u ukupnom redoslijedu četvrta sa 611 bodova.

Zettel je vodeća u poretku veleslaloma sa 365 bodova, a na drugom mjestu je Nijemica i njezina imenjakinja Kathrin Hölzl sa 34 boda manje. Hölzl je na utrci u Mariboru osvojila četvrto mjesto sa 86 stotinki zaostatka. Najbolja slovenska skijašica Tina Maze osvojila je 13. mjesto, te je treća u poretku veleslaloma sa 222 boda.

Tea Palić, jedina hrvatska predstavnica u ovoj utrci, sa starnim brojem 71 stigla je do cilja sa 7 sekundi i 60 stotinki zaostatka, što je 18-godišnjoj hrvatskoj skijašici bilo dovoljno za 72. mjesto.

U nedjelju je na Pohorju na rasporedu slalom, prva vožnja u 9.15, a druga u 12.15 sati.

SK, veleslalom u Mariboru, rezultati:
1. Zettel (Aut) 2:36.22
2. M. Riesch (Nje) +0.23
3. Pärson (Šve) +0.48
4. Hölzl (Nje) +0.86
5. Fischbacher (Aut) '0.91
...

Trenutni poredak u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa:
1. Vonn (SAD) 894
2. M Riesch (Nje) 862
3. Zettel (Aut) 729
4. Pärson (Šve) 611
...

Trenutni redoslijed u veleslalomu:
1. Zettel (Aut) 365
2. Hölzl (Nje) 331
3. Maze (Slo) 222
...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.