Kutija šibica 2009.

Želite li osvojiti turnir treba vam 120.000 kuna

Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
Želite li osvojiti turnir treba vam 120.000 kuna
02.01.2010.
u 10:59
Uz novac, koji se djelomično vrati (75.000 kuna), bitno je uzeti igrače koji dugi niz godina igraju zajedno.
Pogledaj originalni članak

Iako su gotovo 35 minuta finalnog susreta, koji je bio za malonogometne gurmane, opasno živjeli u bunkeru, malonogometaši Asfalta Zelenike Plamena Križevaca osvojili su 39. Kutiju. A Zoran Zelenika, koji je od pokojnog oca naslijedio obiteljski biznis – poseban asfalt koji se postavlja na mostove i vijadukte – već je pio pobjednički pjenušac. Naime, 2001. godine slavio je s družinom Renault Auto Krešo.

Sidraš i vratar ključni

I tada je okupio vrsne malonogometaše, a ove godine je uz pomoć partnera Zdravka Gučina, koji ima tvrtku Plamen iz Križevaca, učinio isto. Naime, odlučili su okupiti dečke koji godinama igraju zajedno (Jukić, Đulvat, Šekrst, Novak...), koji znaju osvajati naslove te koji su u najzrelijim godinama.

– Kada pogledate posljednjih deset godina, oko 30-tak uglavnom istih nogometaša osvajalo je taj kultni turnir. A ovo je dobro ukomponirana momčad, koja u igri 5 plus 1 ima dvojicu najboljih sidraša – Roberta Grdovića i Danijela Novaka. Uz to, dobra smo "škvadra" i sve nas je to na kraju dovelo do postolja – rekao je jedan od legendarnih haklera Kutije šibica Krešimir Čivrag.

Uza sidraša, nebrojeno puta pokazalo se da je vratar igrač odluke. Alen Jukić je četiri puta osvojio turnir, a sada je obranio i nemoguće.

Kutija dobar marketing

Pobjednička momčad osvojila je 75. 000 kuna, što je pristojna nagrada. Naime, upisnina za turnir je 1000 kuna, a da bi se osvojilo naslov ukupno treba oko 120 tisuća kuna (jedan igrač stoji oko tisuću eura po turniru, a na večere i veselice potroši se još oko 20 tisuća kuna).

Dakle, Zelenika i Gučin su se za 50 tisuća kuna troška vrlo dobro zabavljali, ali i gotovo mjesec i pol dana dobro reklamirali u svim medijima, a posebno je značajna reklama na HRT-u koji je prenosio završne dane turnira. Koji je mogao i bolje završiti, da su organizatori za vratara izabrali Jukića umjesto Švigira, a za igrača Novaka ili Simeunovića, umjesto Grcića. No, sve u svemu, zbog poslastice u finalu turnir je opet uspio.

.Za haklere Asfalta Zelenike Plamena Križevaca dvije su noći (na 31. prosinca i 1. siječnja) bile lude. Prepričavali su dogodovštine s posljednje Kutije, ali i s mnogobrojnih drugih, jer ti su igrači kombinirano osvojili 39 Kutija. Najtrofejniji je Krešimir Čivrag koji je šest puta osvojio malonogometni Wimbledon. Po pet puta slavili su Grdović i Danijel Novak. Zanimljivo je da su po četiri puta slavili Jukić, Čuljak i Đulvat, a njih trojica su uvijek igrali zajedno, što s drugima nije slučaj.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.