RUKOMETNA DRAMA

Ždrijeb Europske lige: Nexe u skupini s braniteljem naslova, ni Hitchcock ne bi režirao bolji kraj

Ždrijeb Europske lige: Nexe u skupini s braniteljem naslova, ni Hitchcock ne bi režirao bolji kraj
30.09.2021.
u 20:00
U ovoj skupini još su prošlosezonski pobjednik njemački Magdeburg, švedski Sävehof, slovensko Gorenje Velenje, francuski PAUC i španjolska Logroño La Rioja
Pogledaj originalni članak

Rukometaši Nexea iz Našica napravili su čudesan pothvat. Uspjeli su nadoknaditi minus šest iz prvog susreta protiv danskog Bjerringbroa (27:33) i pobijediti na svom parketu sa šest razlike (32:26). Taman koliko je trebalo.

– Kada je završila utakmica i kada sam na semaforu vidio 32:26 za nas, pomislio sam – uh, sada slijedi lutrija sedmeraca. Koliko sam bio uzbuđen, nisam znao u tom trenutku da u slučaju iste razlike prolazi momčad koja je postigla više pogodaka u gostima, a to smo bili mi. Kada sam vidio kako igrači slave, znao sam da smo prošli. Ovo je velika stvar za klub, grad i Hrvatsku. Odigrat ćemo još najmanje desetak jakih utakmica, probati skupiti što više pobjeda kako bismo dodatno poboljšali koeficijent Hrvatske u europskim kupovima – rekao je Josip Ergović, predsjednik rukometnog kluba.

Još jedna lijepa priča

Ove godine Europska liga je izuzetno jaka. U skupinama su klubovi koji imaju tradiciju, ali i kvalitetu.

Rukometaši Nexea igrat će u skupini C EHF Europske lige, odlučeno je na ždrijebu održanom u Beču. U ovoj skupini još su prošlosezonski pobjednik njemački Magdeburg, švedski Sävehof, slovensko Gorenje Velenje, francuski PAUC i španjolska Logroño La Rioja. 

– Kao prvo, htio bih zahvaliti našim divnim navijačima koji su došli u velikom broju. Svaka čast svima koji su izdvojili vrijeme i koji su vjerovali u nas. Znali smo da možemo dostići minus šest iz prve utakmice. Na kraju smo to i ostvarili. Pokazali smo veliku hrabrost na parketu. Iz minute u minutu gradili smo naš prolazak u skupinu. U Našicama se već godinama pišu lijepe rukometne priče, a ovo je jedna od najljepših – rekao je Saša Barišić Jaman koji je postigao devet pogodaka, svih devet iz sedmeraca.

– U klubu sam od 2005. godine i mogu slobodno reći da mi je ovo najslađa pobjeda u dresu Nexea – istaknuo je Jaman.

Na kraju nije nedostajalo ni uzbuđenja. Vodili ste s 28:24, a do kraja je bilo tek nekoliko minuta, pa ste postigli tri pogotka u nizu, da bi gosti na kraju imali napad za prolaz...

Bez gledanja na semafor

– Znali smo da će biti teško od početka do kraja. Na poluvremenu smo u svlačionici rekli da igramo posljednjih trideset minuta tako da se bacamo na glavu, hrabro i borbeno do posljednjeg zvižduka sudaca – kaže Saša.

U skupnoj fazi trebali bi se vratiti svi igrači koji su sada ozlijeđeni... Nekako najviše nedostaje Janko Kević?

– Sigurno da ćemo biti puno jači na proljeće. Svaka čast dečkima koji nisu mogli igrati, a tako su glasno navijali s tribina. Ovo je i njihova pobjeda. Drago mi je da ćemo odigrati deset jakih utakmica. Ne kažu uzalud da je Europska liga ustvari mala Liga prvaka – zaključio je Saša Barišić Jaman.

Sretan je bio i Branko Tamše, trener Našičana.

– Cijeli tjedan uoči uzvrata govorio sam igračima da možemo dostići minus šest, govorio sam im da smo bolja momčad od njih. Rekao sam dečkima da ni u jednom trenutku ne gledaju u semafor. Samu završnicu ni Hitchcock ne bi bolje režirao – veli Tamše i dodaje:

– Bilo mi je teško prije utakmice vidjeti na tribinama ozlijeđene igrače. To su igrači koji, da su igrali, dobili bi ovu našu postavu bez problema. Jedva čekam da se vrate – zaključio je Tamše.

NAŠICE - SŠD OŠ kralja Tomislava. Gledatelja 1000. Suci: Horvath i Marton (Mađarska)

Nexe: Car (2+0), Radovanović (5+0) Mileta 1, Barišić Jaman 9 (9), Vejin 4, , Jelinić 3, Vida, Blažević, Velkavrh 5, Severec 2, Greganić, Moslavac, Tomić 3, Jaganjac 5, Kavčič , Pribetić

Trener: Branko Tamše

Bjerringbro: Løvkvist (8+0), Viborg, Hallbäck 3, Boldsen, Nielsen 2, Lassen 1, J.Nielsen 2, Lynggaard 4, Andersen 5, Toft Hansen 2, Bogojevic 5, Skøtt, Horgen 2, Tilsted, Sonn.

Trener Patrick Westerholm

Sedmerci: Nexe 9 (10), Bjerringbro 2 (3)

Isključenja: Nexe 10, Bjerringbro/Silkeborg 10 minuta

>> Rakitića gađali čašom piva

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.