Prema uputama

Zbog koronavirusa otkazano sportsko natjecanje u Hrvatskoj

Foto: Reuters/Pixsell
Džudo
Foto: Petar Glebov/Pixsell
Džudo
Foto: Petar Glebov/Pixsell
Džudo
03.03.2020.
u 18:14
Po broju natjecatelja, Europski kadetski kup ubraja se među tri najbrojnija svjetska natjecanja za kadete i kadetkinje te se boduje za svjetsku ljestvicu, Europsko i Svjetsko prvenstvo.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski judo savez zbog koronavirusa je otkazao Europski kadetski kup koji se 7. i 8. ožujka trebao održati u Zagrebu i na kojem je trebalo nastupiti više od 850 natjecatelja iz 40 zemalja.

"Sigurnost i zdravlje natjecatelja, trenera, sudaca i svih drugih prisutnih je uvijek na prvom mjestu. Iako smo napravili sve što je u našoj moći te smo u brojnim segmentima organizacije učinili i dodatne iskorake, uputa nadležnih institucija je bila jasna te smo bili primorani otkazati Europski kadetski kup," rekao je Hrvoje Lindi, glavni tajnik Hrvatskog judo saveza.

Video: Alemka Markotić u studiju Večernjeg lista odgovarala na pitanja čitatelja o koronavirusu

Po broju natjecatelja, Europski kadetski kup ubraja se među tri najbrojnija svjetska natjecanja za kadete i kadetkinje te se boduje za svjetsku ljestvicu, Europsko i Svjetsko prvenstvo.

"Sve logističke aktivnosti i mjere predostrožnosti su bile podignute na najviši nivo, međutim, prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatski judo savez, kao organizator Europskog kadetskog kupa, morao je otkazati natjecanje i trening kamp," poručili su iz Hrvatskog judo saveza.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.