Hajduk - AEK 1:3

Završila europska priča, bijeli srušeni u 11 minuta

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
Hajduk AEK (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Anas Sharbini
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
Hajduk AEK (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
Hajduk AEK (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
Hajduk AEK (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
Hajduk AEK (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Hajduk AEK (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Hajduk AEK (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Hajduk AEK (1)
01.12.2010.
u 21:02
U drugom dijelu utakmice Hajduk je bio neprepoznatljiv, a početak kraja označen je u 50. minuti kada je Mario Maloča skrivio jedanaesterac.
Pogledaj originalni članak

Europska priča za Hajduk je gotova, gostovanje kod Anderlechta u posljednjem, 6. kolu skupine G, bit će samo izlet. Grčki AEK je u Poljudu, u direktnom dvoboju u kojem su obje momčadi tražile pobjedu s 3:1 (0:0) svladao Hajduk. U prvom poluvremenu bijeli su, predvođeni Anasom Sharbinijem, odigrali odličnu utakmicu, a onda su u nastavku potpuno razbijeni i katastrofalnim dojmom oprostili su se od Europe.

Bijeli jurišali

Jurica Buljat neznatno je u 90. minuti ublažio dojam. Za ozbiljniji rezultat treba odigrati svih devedeset minuta. Hvatanje za glavu trajalo je iz minute u minutu. Hajduk je u startu dvoboja protiv AEK-a nizao prigodu za prigodom. Poljudski šou počeo je u 3. minuti, Anas Sharbini je pogodio vratnicu, odbijenu loptu promašio je Vukušić, a natrčali Tomasov šutirao je preko vratiju. Bila je to naznaka gladnog Hajduka, kakvog je najavljivao Goran Vučević. U 15. minuti Tomasov je odlično prošao, šutirao u blok, u 21. minuti opet je Anas Sharbini bio na djelu, prošao je Manolasa, a na njegov šut malo je zakasnio Tomasov i svom silinom proklizao u vratnicu. Hajduk je jurišao sa svih strana, gol je visio u zraku.

Publika na Poljudu dočekala ga je ipak prekasno. Istina, patila je sredina terena u kojoj je gospordario Papa Diop, a Grci su u nekoliko navrata došli u opasne situacije, ali nisu bili konkretni. Po terenu koji se nakon desetak minuta igre pretvorio u oranicu bilo je teško kontrolirati loptu, jedina prava taktika proslije tridesetak minuta bila je “guraj”. Čekala se greška.

Luda nadoknada

Po blatu su bijeli bili kao britke sablje, u silnoj agresiji zbog klizećih startova veću prvom dijelu žute kartone dobili su Buljat i Ljubičić, a Maloča je “požutio” zbog povlačenja s leđa kada je ispravljao svoju grešku. Engleski sudac Dean, koji je zajedno s trojicom kolega u Split, zbog vremenskih neprilika, stigao na dan utakmice (UEFA je već imala pripremljene sudačke zamjene), bio je neumoljiv. Baš kao što je u tom prvom dijelu bio neumoljiv i Anas Sharbini. Imao je jedan od onih “svojih dana” kada vrijedi silne milijune. Ipak, najbolju prigodu prvog dijela imao je AEK. U sudačkoj nadoknadi Burns je prošao, odigrao povratu na Gentzogoloua, koji je s pet metara promašio prazna vrata.

I nadoknada je bila “luda” Anas je još jednom izborio korner, a Ljubičić umalo doveo bijele u vodstvo. A onda hladan tuš u nastavku, Maloča je u svom šesnaestercu srušio Scoccu, još jedan klizeći start došao je glave Hajduka. Scocco je uzeo loptu i u 51. minuti doveo AEK u vodstvo. Hajduk je od primljenog gola jednostavno postao ispuhani balon, a u 61. minuti, nakon kornera Scocce, Manolas je povisio vodstvo AEK-a na 2:0, a Blanco je povisio na nedostižnih 3:0 u 86. minuti.

Počasni pogodak postigao je Jurica Buljat u sudačkoj nadoknadi.

HAJDUK - AEK 1:3

Tijek utakmice

Drugo poluvrijeme

90' 1:3 Zabio je Jurica Buljat.

84' GOL 0:3 Mrežu je zatresao Ismael Blanco koji je pobjegao Jurici Buljatu.

81' Hajduk više ne nalazi put kroz žuti zid i sve je izvjesnije da više nema ni teoretske šanse da izbori Top 32.

77' Izlazi Scocco, ulazi Leonardo.

75' Imali su okršaj Liberopoulos i Ibričić, no Englez ih je primirio bez kartona.

70' Izlazi Burns, ulazi Lagos.

63' Dva kornera izveo je Sharbini, inače daleko lošiji u drugom poluvremenu. U drugoj akciji lijepo je pronašao Vukušića koji ne reagira baš najbolje.

61' GOL 0:2 Gosti su imali korner, a u skoku je viši od Ibričića bio Manolas koji glavomšalje loptu u desne Radoševićeve rašlje. Jozinović je ostao nepomičan pored desne stative...

53' Brzo je Vučević posegnuo za izmjenama. Umjesto Ljubičića ulazi Srđan Andrić, umjesto Tomasova Duje Čop.

51' GOL 0:1 AEK je poveo. S bijele točke bio je precizan Ignacio Martin Scocco.

50' U 47. minuti englski sudac ga je amnestirao kad je u kaznenom prostoru srušio protivnika, sada za Marija Maloču nema milosti. Grcima je dosuđen jedanaesterac.

46' Počelo je drugo poluvrijeme, a igrači AEK-a obukli su nove dresove jer od poljudskog blata nisu bili prepoznatljivi.

Prvo poluvrijeme

Kraj je prvog dijela u kojemu je Hajduk izgledao vrlo solidno. Igralo se uglavnom na polovici gostiju, vidjeli smo par lijepih akcija, nažalost - bez pogodaka.

45+3' Još jedna prilika za kraj! Buljat je uposlio Ljubičića koji s ruba 16erca šalje loptu u igrača AEK-a malo pored vratnice.

45+2' I gosti su promašili 'mrtvu' priliku. Gkentsoglou je primio loptu na 6-7 metara i promašio nečuvan gol bijelih!

42' Jozinović je izborio slobodni udarac, Ibričić ga izvodi, a lopta završava kod gostiju.

36' Sharbini je bio u solo-prodoru povlačen za rukav, no ipak traži put to mreže pa na kraju ništa od akcije. Požutio je i Ljubičić, Englez nikoga ne štedi...

31' Žuti karton dobio je i Savvas Gkentsoglou.

28' Požutio je Jurica Buljat.

21' Tomasov je odlično proigrao Sharbinija koji iz iste pozicije kao i u 3. minuti puca, a na loptu pored desne vratnice ponovno natrčava Zadranin, nažalost, sekundu prekasno.

19' Nova neiskorištena šansa Hajduka. Jozinović je povukao preko pola terena, Ljubičić dodao za Vukušića na rubu peterca, ali mladi Sinjanin nije uspio nadmudriti grčku obranu pa njegov šut odlazi pored lijeve stative.

15' U lijepoj prilici bio je Tomasov! S desetak metara iskosa snažno je opalio, ali mu je u posljednji trenutak grčki branič blokirao loptu.

13' Kiša je prestala, a igra na lošem poljudskom terenu isprekidana je te većih šansi nakon one Anasove nije bilo.

11' Požutio je Maloča.

3' Furiozno su startali Splićani! Vukušić je krenuo sa polovice Hajduka, pred šesnaestercem poslužio Sharbinija koji namješta loptu i gađa - desnu stativu! U nastavku akcije Tomasov je u čistoj šansi poslao loptu iznad prečke.

1' Susret je počeo. Bijeli su u bijelo-plavoj kombinaciji, gosti u žutoj garnituri dresova.

0' Očekujemo početak utakmice...

Očekivani sastavi

Hajduk: Radošević, Maloča, Buljat, Vejić, Jozinović, Strinić, Ibričić, Ljubičić, Oremuš, An. Sharbini, Vukušić

AEK: Arabatzis, Jahić, Dellas, Manolas, Lagos, Makos, Diop, Scocco, Leonardo, Eder, Blanco

Sudac: Mike Dean (ENG)

Još jedna prilika za kraj! Buljat je uposlio Ljubičića koji s ruba 16erca šalje loptu pored gola.
Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

LA
lacković
20:34 01.12.2010.

hajduku bi bilo bolje da pribavi koje pojačanje izvana.

OB
-obrisani-
20:38 01.12.2010.

Hajduk mora iz temelja promijeniti mnogo toga.Pocev od uprave pa do politike vodjenja kluba!

VI
vidimškoj
21:56 01.12.2010.

OCJENA: 1 01.12.2010. u 21:32h marko53 je napisao/la: Nadao sam se da će koliko toliko pokazati nogomet. Oni igrali fudbal kao 4.5. 80-te. ++++++++++ konju bolesni.Govnaru švicarski