ZAVRŠNICA SEHA LIGE

Zašto je baš Novi Sad domaćin? Bit će fijasko s praznim tribinama...

Foto: Daniel Kasap/Pixsell
Zašto je baš Novi Sad domaćin? Bit će fijasko s praznim tribinama...
10.04.2014.
u 21:52
Na utakmicama Vojvodine ove sezone jedva se za derbije skupilo tisuću ljudi, a sada Vojvodine nema na završnom turniru.
Pogledaj originalni članak

Treće izdanje regionalne rukometne lige SEHA došlo je do kraja. Od petka do nedjelje završni turnir četiriju najboljih momčadi održat će se u Novom Sadu. U prvom polufinalu igrat će dva dosadašnja pobjednika, CO Zagreb i Vardar (18 sati), a u drugom slovački Tatran i bjeloruski Meškov (20.30 sati). Treća godina donijela je i najbolji rukomet dosad, puno jače momčadi, veću gledanost. Ove sezone u SEHA ligi igrale su tri momčadi koje su okusile draž igranja u skupinama Lige prvaka (Zagreb, Vardar, Metalurg), a dvije su došle čak do četvrtfinala (Metalurg i Vardar).

Ulaskom ruske tvrtke Gazprom, SEHA liga dobila je na ozbiljnosti, ali i na financijskoj sigurnosti. Klubovi su imali plaćene putne troškove i smještaj, a past će i koji euro bonusa na završnom turniru. A sve bi bilo još puno ozbiljnije da se kod EHF-a isposluje da finalisti lige izravno idu u skupinu Lige prvaka. Novi Sad i dvorana SPENS pripremili su spektakl poput onog na završnom turniru Lige prvaka u Kölnu. Ali s jednom bitnom razlikom. Organizacijski će sve to biti kao u Kölnu, ali nedostajat će gledatelji, i to bi mogao biti jedini fijasko ove priredbe. Na utakmicama Vojvodine ove sezone jedva se za derbije skupilo tisuću ljudi, a sada Vojvodine nema na završnom turniru. Teško je očekivati da će Makedonce, Hrvate, Slovake i Bjeloruse bodriti više od tisuću gledatelja u dvorani koja može primiti 6000 posjetitelja. Domaćin očekuje dosta navijača iz Zagreba i Skoplja, no to se neće dogoditi.

Što može Zagreb na završnom turniru? Obraniti naslov iz Skoplja bit će jako teško jer Vardar s nizom inozemnih zvijezda (Dušebajev, Malumbres, Karačić, Brumen, Dibirov, Toskić, Marković, Čipurin) u velikoj je prednosti.

>> Dvoršek: Mandalinić nije u bajnoj formi, ali pomoći će nam

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.