NE POPUŠTA

Zarazio se koronom dvaput, ali i dalje odbija cjepivo: To je moja osobna stvar

Foto: Antonio Ahel/ATA ImagesPIXSELL
Zarazio se koronom dvaput, ali i dalje odbija cjepivo: To je moja osobna stvar
06.10.2021.
u 22:00
- Svi imaju svoje razloge, tako imam i ja. Ne bih o njima. Samo želim reći da je to stvar izbora svakog pojedinca jer riječ je o našim tijelima.
Pogledaj originalni članak

Irski nogometni reprezentativac i član West Bromwich Albiona Callum Robinson, prebolio je koronavirus dvaput, ali svejedno se odbija cijepiti. Time je postao simbol "otpora" u engleskom klupskom nogometu.

- Svi imaju svoje razloge, tako imam i ja. Ne bih o njima. Samo želim reći da je to stvar izbora svakog pojedinca jer riječ je o našim tijelima - kazao je Robinson i dodao da je uistinu nesreća da se dvaput zarazio te da mu nije bilo ni najmanje ugodno dok je bolovao.

U engleskom klupskom nogometu ne postoji obveza cijepljenja i igračima nije zabranjeno igrati u takvim slučajevima. Stoga, s te strane problema nema, ali ima s jedne druge...

Konkretnije, Robinson je obolio u studenome prošle godine i propustio nekoliko tjedana sezone, što je WBA možda u konačnici koštalo ispadanja iz lige. Također, kad je ponovno obolio u kolovozu ove godine, propustio je tri utakmice s reprezentacijom.

Inače, procijepljenost u engleskom nogometu je na 49 posto, a pod time se misli na sve lige, ne samo elitni rang. Gotovo svi u Premiershipu su primili cjepivo, ali u nižim rangovima postotak se smanjuje i oko tog traje zabrinutost. Ali, općenito je britansko društvo odgovorno po tom pitanju i gotovo 70 posto stanovnika, ili njih oko 45 milijuna, okrenulo se zaštiti od koronavirusa.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

RE
Regica
22:51 06.10.2021.

Citam i placem od smijeha..zamislite da netko prezivi,oporavi se od dva karcinoma bez kemoterapije i da mu se ljudi cude zasto nebi sad i na kemoterapiju malo se isao trovat..

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
22:40 06.10.2021.

Članak zvuči kao oda cjepivu. Sretno mr Robinson

DU
Deleted user
22:29 06.10.2021.

Odgovorni su jer se 70 cepalo. A čovjek je neodgovoran jer je dvaput prebolio, nitko ne kaže - i bez težih problema. A što je s onim cjepanima a ponovno zaraženima, jesu li i oni odgovorni ili neodgovorni?