VATERPOLSKO DOIGRAVANJE

Žapci prekinuli niz Jugovih pobjeda i sada idu po naslov

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Žapci prekinuli niz Jugovih pobjeda i sada idu po naslov
09.06.2010.
u 19:16
U 13 napada s igračem više Jug nije postigao ni pogodak i taj podatak svakako ulazi u anale dubrovačkog kluba.
Pogledaj originalni članak

U drugoj utakmici doigravanja za hrvatskog vaterpolskog prvaka Mladost je u Zagrebu pobijedila Jug CO sa 7:6 i izjednačila omjer u pobjedama na 1:1. Žapci su tako prekinuli dominaciju Juga koji ih je pobijedio u posljednjih 11 susreta.

I zagrebačka je utakmica bila nervozna, s puno pogrešaka i vrlo neizvjesna. Mladostaši su uglavnom bili u vodstvu, ali ono nijednom nije bilo veće od jednog pogotka. Odlučujući strijelac bio je Buljubašić četiri minute prije kraja (u bliži Vićanov kut), a Jug je u posljednjoj minuti propustio napad s igračem više za izjednačenje. Boškovićev je udarac blokiran, a onaj S. Sukna obranio je odlični Josip Pavić.

– Presudila je naša velika želja i borbenost. Dokazali smo da možemo pobijediti Jug, a sad želimo i više od toga. Naslov, naravno – kazao je Pavić.

U 13 napada s igračem više Jug nije postigao ni pogodak i taj podatak svakako ulazi u anale toga kluba.

– Pobijedili smo možda i zbog zakona velikih brojeva, ali ni to se ne bi dogodilo da nismo dali sve od sebe. Odlično smo odigrali igrača manje, ali smo griješili u zatvaranju protunapada. No, u sljedećim susretima očekujem našu još bolju igru – istaknuo je trener Mladosti Emil Nikolić.

Večernjakov Dupin pripast će finalistu koji prvi dođe do treće pobjede, a sljedeći susret odigrat će se u subotu u 18 sati u Gružu, opet uz izravan prijenos na HTV-u 2.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.