Uoči nove sezone

Mladost je opet blokirana, ali borit će se za drugo mjesto

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Jug - Mladost
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Jug - Mladost
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Jug - Mladost
Foto: Goran Kovacic/pixsell
22.04.2012., Bazeni Kantrida, Rijeka - 3. utakmica polufinala Prvenstva Hrvatske, VK Primorje EB - HAVK Mladost. Slavlje Ivana Krapica i tuga igraca Mladosti. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Jug - Mladost
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
19.10.2014., PVC Mladost, Zagreb - Kvalifikacije za Ligu prvaka, HAVK Mladost - VK Primorje EB. Frano Vican. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
30.09.2016.
u 09:36
– Mislio sam završiti karijeru i doista je samo Mladost dolazila u obzir jer mi je u Zagrebu obitelj i tu smo odlučili živjeti – napominje legendarni Frano Vićan
Pogledaj originalni članak

– Naši su igrači zbilja pravi sportaši. Strpljivo treniraju iako ih ne plaćamo – kaže o situaciji u vaterpolskom klubu Mladost Milorad Damjanić, v.d. direktora kluba, poznat kao realni pesimist.

Kojić najavio deblokadu

Žapci su, naime, opet u financijskoj blokadi, ali u klubu očekuju da će se za 40-ak dana situacija stabilizirati. Barem im je tako obećao predsjednik kluba, Bandićev financijaš Slavko Kojić.

No, i takva Mladost privlačna je sredina za mnoge vaterpoliste. Ovog su se ljeta u klub vratili vratar Frano Vićan (40) i sidraš Hrvoje Brlečić (33). Obojica na nagovor novog trenera Ratka Štritofa (44). Upravo su oni, uz kapetana Ivana Milakovića (36), kojemu klub duguje 30-ak plaća (još iz 2011.), bili gosti druženja s novinarima kojim su u Mladosti željeli najaviti novu sezonu i turnir kojemu su u petak i subotu domaćini.

Istina je da spomenuta trojica igrača zajedno imaju 109 godina, no u momčadi će biti i puno mladih, između ostalih i petorica zlatnih juniora sa SP-a u Podgorici. Dakle, spojem mladosti i iskustva žapci žele krenuti na put vraćanja stare slave.

– Upravo tako, vjerujem da će nam Frano donijeti veliki iskorak, da će biti spona između trenera i igrača, da će biti moja produžena ruka u bazenu. Brlečić nam rješava problem sidraša, lani smo kuburili na toj poziciji pa je na dva metra morao uskakati Milaković. U momčadi ćemo imati i sedam juniora. Borit ćemo se za drugo mjesto – naglasio je Štritof.

Brlečiću “treća sreća”

– Mislio sam završiti karijeru i doista je samo Mladost dolazila u obzir jer mi je u Zagrebu obitelj i tu smo odlučili živjeti – napominje legendarni Frano. Brlečić se vratio iz talijanskog Sorija, kaže valjda će biti “treća-sreća”. Što se turnira tiče, on će biti glavna provjera mladostaša uoči kvalifikacijskog turnira Eurokupa u Francuskoj. Radnički je odustao od Regionalne lige pa su Zagrepčani ostali bez suparnika u prvom kolu. Turnir na kojemu će u petak (od 20.30 sati) i subotu (od 10.30) nastupiti još Trieste, Medveščak i Primorje popunit će tu prazninu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.