REPREZENTACIJA

Zadrani su na SP-u u Njemačkoj 2006. godine imali čak devetoricu nogometaša

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Zadrani su na SP-u u Njemačkoj 2006. godine imali čak devetoricu nogometaša
07.11.2010.
u 09:23
Mnogi vjerojatno ne znaju podatak da su Zadar i njegova okolica na SP-u 2006. u Njemačkoj bili zastupljeni s čak devet nogometaša u tri reprezentacije od kojih je većina bila u naslovnim ulogama u svojim momčadima.
Pogledaj originalni članak

Tako je, primjerice, hrvatsku reprezentaciju predvodio rođeni Zadranin Dado Pršo, a Luka Modrić, dečko iz Zatona Obrovačkog, kod tadašnjega izbornika Kranjčara nije bio u naslovnoj ulozi.

Cico je kao pričuvu na SP vodio i Marijana Buljata, a na popisu reprezentativaca bio je i Joe Didulica, podrijetlom iz Poličnika.

I Australci su imali trojicu Zadrana: Jason Čulina i Mark Viduka podrijetlom su iz Pridrage, a majka vratara Željka Kalca je iz Slivnice. Na kraju, i Šveđani su u Njemačkoj imali dvojicu predstavnika zadarskoga kraja.

Majka Zlatana Ibrahimovića Jurka je Zadranka, a Krešo je Lucic, otac bivšega švedskog reprezentativca Teddyja, iz Murvice. Taj je zadarski Šveđanin za skandinavsku selekciju odigrao čak 86 utakmica, sudjelovao na dva SP-a i dva EP-a.

Najveći zadarski nogometaš Josip Skoblar igrao je za reprezentaciju Jugoslavije na SP-u 1962. godine u Čileu. Nastupio je u pet utakmica i postigao jedan pogodak, protiv Urugvaja, jedini zadarski u povijesti SP-a.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JA
jadre
16:01 10.11.2010.

...ale-ale igraj Zadre...volimo teee...