Posljednje kolo

Zadar izborio ostanak u ABA ligi, Cibona poražena u gostima

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Zadar - Split
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Cibona - Zadar
12.03.2017.
u 21:31
Zadar je na domaćem terenu pobijedio Union Olimpiju sa 81-78.
Pogledaj originalni članak

U utakmici posljednjeg, 26. kola, regionalne košarkaške ABA lige Zadar je na domaćem terenu pobijedio Union Olimpiju sa 81-78 (38-35), te je osigurao igranje u ABA ligi i u sljedećoj sezoni.

 Kod Zadra istaknuli su se Boris Barač i Ivan Ramljak sa po 18 koševa, a Jakov Vladović ubacio je 16. U momčadi Olimpije Brandon Jefferson zabio je 20, a Nikola Janković 17 poena.

 Cibona je u gostima kod Krke izgubila 91-95. Kod "vukova" Marin Rozić zabio je 24 koša, a Željko Šakić i Luka Žorić po 16, dok je Krku predvodio Marko Luković sa 24 poena.

U subotu je Cedevita osigurala drugo mjesto uoči doigravanja zahvaljujući 104-92 pobjedi protiv FMP-a, a Crvena zvezda je još ranije osigurala prvo mjesto.

Cedevita će protivnika u polufinalu saznati tek u ponedjeljak kada svoj dvoboj odigraju Crvena zvezda i Budućnost. U slučaju pobjede Crvene zvezde suparnik Cedevite će biti Partizan, no ukoliko pobijedi Budućnost, tada će podgorički sastav biti suparnik hrvatskog prvaka.

Polufinalne serije počinju sljedećeg vikenda, a plasman u finale izborit će sastavi koji ostvare dvije pobjede.

Rezultati by SofaScore
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar comandante
comandante
09:28 13.03.2017.

pratio sam pomalo oe tekme... nije mi jasno da se barem 5-6 puta dogodi, koliko se sjećam da igrači promaše cijeli obruč, nabijaju loptu po tablama i slično!!! toga prije nije bilo, znam da je pala kvaliteta i da svatko može igrati u npr Ciboni ali ovo je sramota!!!!