EUROKUP Zadrani dočekuju ASK Rigu u 6. kolu

Zadar ide po drugi krug i prvi bod za Euroligu

13.01.2009.
u 10:10
Pogledaj originalni članak

Košarkaši Zadra trebali bi osvojiti prvi ovosezonski bod za euroligaški ugovor. Zadar u Dvorani Krešimira Ćosića dočekuje ASK Rigu i pobjedom u koju svi vjeruju prošao bi u drugi krug Eurokupa. Trener Zadra Denis Pleslić spušta loptu na pod tvrdeći kako je potreban i te kakav oprez.

Nije Plesu strah. Pa on potpisuje tri pobjede u nizu u NLB ligi, od čega i dvije na gostovanjima.

On je samo svjestan ambicije i letonijske momčadi koja je i pobijedila Zadar sa 12 koševa razlike u prvom dijelu natjecanja u skupini i koja pobjedom također ulazi u drugi krug. Doduše, u prvoj je utakmici Riga bila jača za bivšeg zadarskog playa Coreya Brewera i hrvatskog igrača Bruna Šundova, no iako su oni napustili momčad, Riga i dalje pobjeđuje.

– Tu je ekipu napustilo troje dobrih igrača, no sada ostali domaći letonijski igrači i te kako žele dokazati da i oni vrijede. Tako su uvjerljivo pobijedili Roanne u prošlom kolu Eurokupa, a i u njihovoj su ligi ostvarili posljednju pobjedu sa čak dvadesetak koševa razlike – rekao nam je Denis Pleslić, ističući kako je ipak sve na njegovoj ekipi.

– Nama je ovo iznimno bitan tjedan i učinit ćemo sve za pozitivne rezultate u obje utakmice. Nakon Rige dolazi nam Partizan, no o njemu ćemo razmišljati ipak tek nakon utakmice s Rigom – rekao nam je Denis Pleslić.

Zadru protiv Rige igra bilo kakva pobjeda, jer za razliku od Letonaca, Zadar je pobijedio u gostima. Ukoliko pak Maroussi u drugoj utakmici ne pobijedi Roanne, Zadar bi pobjedom protiv Rige zauzeo prvo mjesto i možda dobio i nešto lakše protivnike u daljnjem natjecanju. Na parket vjerojatno dobro popunjene Dvorane Krešimira Ćosića mogli bi istrčati svi zadarski košarkaši.

– Juby Johnson oporavio se od temperature, a i svi ostali su zdravi – rekao nam je Denis Pleslić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr