Dinamov rođendan ugasit će uličnu rasvjetu

Za svoj klub Krešo Dolenčić zaplavit će i noćno nebo

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Za svoj klub Krešo Dolenčić zaplavit će i noćno nebo
21.04.2011.
u 10:17
Na pozornicu će izaći prva momčad legenda iz 1967. i 1982. godine, a potom i najbolja momčad po izboru čitatelja Večernjeg lista
Pogledaj originalni članak

Zagrebački HNK 26. travnja bit će, kao domaćin, posebno ukrašen, kako iznutra, tako i izvana, jer upravo ondje Dinamo će slaviti 100 godina postojanja kluba.

– Bit će spektakularno. Imat će štih zagrebačkog nogometnog kluba kakav je nekad bio i kakav bi opet trebao biti – kaže redatelj priredbe Krešo Dolenčić, koji je lani režirao Azijske igre u Omanu, a iza sebe ima još pregršt svjetski priznatih spektakla.

Posebno se raduje što će na pozornicu izići i nogometaši uz čiju je igru rastao.

Nažalost, 740 mjesta koliko ih je u HNK, premalo je da prime sve koji žele biti dijelom svečanosti. Pozvani su bivši igrači i treneri, klubovi Prve HNL, prijatelji kluba i sponzori, Uefa i Fifa..., a govorit će Barišić, Bandić, Fuchs i Marković.

Limena glazba ZET-a svirat će oko HNK, a 40 mažoretkinja u plavim uniformama, postrojeno ispred HNK, izmjenjivat će se s limenom glazbom i izvoditi svoju koreografiju. Uzvanike će čekati i 40 Dinamovih juniora u dresovima. U predvorju će svi stupovi biti ukrašeni plavim balonima, a uzvanicima će biti podijeljeni svijetleći štapići koji će se koristiti za vrijeme priredbe i na njezinu kraju. Na plazmama će se vrtjeti fotografije iz Dinamove arhive, a na spektaklu će se zaoriti i pjesme "Boja mojih vena" grupe Connect te "Nebo se plavi" u izvedbi Klinaca s Ribnjaka. Himna je to koju je nekad Sanja Doležal s "Prvom ljubavi" tako ponosno (i s puno treme) pjevala nasred Dinamova stadiona.

Poziv da zapjevaju na Dinamovoj stotoj obljetnici rado su prihvatili Gabi Novak, Jura Stublić, Tomislav Mužek, Jacques i Nina, Baruni... i mnogi drugi. Tarik i Rene izvest će "Zašto volim Dinamo".

Plavi tepih bit će prostrt od predvorja do vanjskog nogostupa, nakon priredbe bit će priređen vatromet i upaljeni lampioni te ugašena ulična rasvjeta..., a sve uz izravan prijenos na HTV-u. Program će voditi Mirna Berend i Ivica Blažičko.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar dinameze
dinameze
13:24 21.04.2011.

pitam sad one jadnike zzd ima li smisla bojkotirati tv prijenos jer meni osobno ivica blažičko ide na nerve da li bih trebao zbog njega bojkotirati prijenos?pitam se?

JJ
juxxy jazz
16:30 21.04.2011.

Treba bojkotirati jer je nogometni klub Dinamo Zagreb osnovan 1945. godine. A klub čiji se osnutak slavi više ne postoji.