odbojka

Za nas će svaka utakmica na SP-u biti kao da je finale

Foto: Facebook
Za nas će svaka utakmica na SP-u biti kao da je finale
18.09.2014.
u 14:15
Prvi put radim sa ženskom reprezentacijom, jednostavno nisam mogao odbiti tu ponudu, rekao je liječnik Ivan Fattorini
Pogledaj originalni članak

Hrvatske odbojkašice danas u Mariboru igraju pripremnu utakmicu protiv Srbije uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u Italiju koje će početi 23. rujna. Prije puta (nedjelja), naše odbojkašice igrat će u Zagrebu i protiv Sjedinjenih Američkih Država. Utakmica će se igrati u subotu, i to u povodu proslave devedesete godišnjice Hrvatskog odbojkaškog saveza.

- Nakon nešto više od tri mjeseca zajedničkih priprema, jedva čekamo da počne Svjetsko prvenstvo. Namjerno smo uoči Svjetskog prvenstva odlučili igrati protiv jakih reprezentacija kako bismo se naviknuli na ono što nas čeka u skupini. A čekaju nas jake reprezentacije Italije i Njemačke. U našoj reprezentaciji je odlično ozračje, nemamo ozlijeđenih i sve reprezentativke su potpuno spremne. U Italiju ću voditi 14 igračica, a onu jednu koja će biti prekobrojna odredit ću nakon utakmice s Amerikankama - rekao je hrvatski izbornik Angelo Vercesi.

Na posljednjem SP-u Hrvatskoj je nedostajao samo jedan set da prođe skupinu.

- Ne želim prognozirati, razmišljam samo o prvoj utakmici, s Argentinom. Nadam se ulasku u drugi krug. Za nas je svaka utakmica kao finale. Nismo toliko kvalitetni kao Ruskinje ili Brazilke koje razmišljaju samo o polufinalu i finalu. Naravno, želimo pobijediti u svakoj utakmici - istaknuo je Vercesi.

Za razliku od prijašnjih akcija, imamo dva nova libera – Mariju Ušić i Nikolinu Jelić.

- Kada me izbornik pitao mogu li igrati libera, nisam bila iznenađena i prihvatila sam to bez razmišljanja - rekla je Marija Ušić.

>>Mlada sportašica prelijepa da bi igrala odbojku?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.