rekordni mercato

Za hrvatske reprezentativce ovoga ljeta plaćeno čak osamdeset milijuna eura!

Foto: Reuters
Za hrvatske reprezentativce ovoga ljeta plaćeno čak osamdeset milijuna eura!
30.08.2015.
u 20:50
Noge Hrvata vrijedne kao zlatne poluge! I kakva hipoteka za izbornika Niku Kovača; ima li s ovakvim igračima uopće prava na krivi korak?
Pogledaj originalni članak

Perišićev spektakularni transfer u Inter, u sudačkoj nadoknadi prijelaznoga roka, zaokružit će priču u rekordnom, najunosnijem ljetu za hrvatske nogometne reprezentativce. Naime, transferi Matea Kovačića, Marija Mandžukića, Nikole Kalinića i Ivana Perišića dosegnut će ukupnu svotu od čak 80 milijuna eura, i to iz blagajni europskih velikana, Real Madrida, Juventusa i Intera, te nešto slabije rangirane Fiorentine. Noge Hrvata vrijedne kao zlatne poluge! I kakva hipoteka za izbornika Niku Kovača; ima li s ovakvim igračima uopće prava na krivi korak?

No, zamislite, ni takve dragocjenosti još uvijek nisu pogurale naše dečke na vrh ljetnoga cjenika. Prešišali su nas, primjerice, Belgijci, i to samo njih - dvojica. Naime, ukupna svota isplaćena za Christiana Bentekea i Kevina de Bruynea popela se na nezamislivih sto milijuna eura. Platiše su, dakako, Englezi, Liverpool i Manchester City, a inkasirali su Aston Villa i Wolfsburg (čak 74,5 milijuna eura). Vukovi su tako u samo jednom danu ostali bez dvojice ponajboljih igrača, Perišića i de Bruynea. I pod hitno moraju po pojačanja, jer ih čeka vruća jesen u Ligi prvaka.

Kad smo već kod hrvatske reprezentacije, ona će se ponovno okupiti u ponedjeljak u hotelu As i istoga poslijepodneva (18.30) odraditi prvi trening u Maksimiru, otvoren za medije samo 15 minuta.

Već u utorak, od 14 sati, reprezentativci lete u Baku gdje ih u četvrtak od 21 sat čeka kvalifikacijski ogled s Azerbajdžanom.

Istodobno, okupljaju se i Gračanovi mladi (selekcija do 21), te počinju pripreme za početak kvalifikacija za EP, protiv Gruzije u Koprivnici (četvrtak).

>>De Bruyne, u najvišem transferu ovog ljeta, prešao u Manchester City!

Pogledajte na vecernji.hr